Siyaset ‘Hezimete uğrayacaklar’

‘Hezimete uğrayacaklar’

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan “82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye’ye yönelik saldırılar, milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır” dedi. Erdoğan, son 2.5 yılda 420 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

‘Hezimete uğrayacaklar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde, bir terör koridoru oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirterek, “Suriyeli Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizin geleceğini, yeni sömürge heveslerinin insafına teslim etmeyeceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri iftarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan-ı şerifin, millet ile birlikte polisler, jandarmalar, bekçiler, güvenlik korucuları, sahil güvenlik personeli için hayırlar getirmesini diledi. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen, gazilere minnettarlığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “Biz, şehitleri ile yaşayan, şühedanın ölmediğine inanan, iman eden bir dinin mensuplarıyız. Biz, Macaristan’dan Japonya’ya, İngiltere’den Ürdün ve Yemen’e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde, 78 şehitliği olan bir milletiz. Bunun için Türkiye, dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz.”

‘Çelik gibiyiz’

Her milletin hayatında ikbal dönemlerinin yanı sıra zorluk, imtihan günlerinin de olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Biz bin yıl önce ebedi vatanımız olarak seçtiğimiz bu coğrafyada bu gerçeği pek çok defa yaşayarak tecrübe ettik. İçeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya ve ihanete rağmen hamdolsun yüz milyonların umudu olan bu ülkeyi sırtlanlara bırakmadık... Üstesinden geldiğimiz her badireyle iradelerimizi daha da perçinledik. Operasyonlara karşı bugünün Türkiye’si, dünün Türkiye’sine göre tıpkı su verilen çelik gibi artık daha dayanıklı, daha dirençli hale gelmiştir. 82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye’ye yönelik saldırılar, milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır. Bunun için sadece devlet adamlarına değil, siyasetçisinden iş dünyasına, çiftçisinden emekçisine kadar, sanatçısına kadar herkese önemli görevler düşüyor.”

Haberin Devamı

‘Mücadele sürecek’

Erdoğan terörle mücadele konusunda şunları söyledi: “Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’ye komşu bir terör koridoru oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Suriyeli Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizin geleceğini, yeni sömürge heveslerinin insafına teslim etmeyeceğiz... Şehitlerimizin uğruna, canlarını verdikleri kutlu emanete halel getirmemek, bizim en önemli görevimizdir. Bölücü terör örgütü başta olmak üzere bu milletin birliğine, beraberliğine, canından aziz bildiği değerlerine kast eden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Kesintisiz operasyon politikasını başlattığımız günden itibaren teröristlere çok büyük zayiatlar verdirdik. Sadece son 2.5 yıl içinde 16’sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Bir dönem 2 binlere çıkan sınırlarımız içindeki terörist rakamını, 700’lere kadar düşürdük... Son FETÖ’cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar, vatan, millet düşmanları asla huzur bulamayacaklar.”

Haberin Devamı

‘Teşhir ederim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan’ın açıklamalarına üzüntüyle dinlediğini belirterek şöyle konuştu: “Bunu bu şekilde açıklamak istemezdim; buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye’yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür... Beyefendi; 17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına milli geliri neydi, bugün Türkiye’nin kişi başına milli geliri ne? Sen o gün neredeydin, ekonomik olarak bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü, arkadaşların ne kadar güçlendi, onu hiç masaya yatırmıyor musun? Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim ama şunu bilin ki Türkiye’yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Zira, biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin? Bunları dert edinmiyorsunuz? Onlara da bunu hatırlatıyorum... Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle biz neleri konuştuk? Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. Bunu da böyle bilin.”

Haberin Devamı

‘Hezimete uğrayacaklar’

Haberin Devamı

‘İşlerini bıraktılar, bizimle uğraşıyorlar’

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağını hatırlatan Erdoğan, “Sadece milletimizin değil, tüm dünyanın gözleri bu seçimlere dikilmiş vaziyette. Onlar kendi işlerini bıraktılar, bizimle uğraşıyorlar. Kendi ülkelerinde her türlü hukuksuzluğa imza atanlar, 15 Temmuz gecesi darbecilerin kazanmasını umutla bekleyenler bakıyorsunuz son günlerde farklı konulardan ülkemizi hedef almaya başladılar. Bu çevrelerin Türk demokrasisine gölge düşürebilmek niyetiyle ellerinden geleni ardına koymayacaklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz” dedi.

Yalan yanlış haberlerle insanların sinir uçlarıyla oynandığını belirten Erdoğan, sosyal medya manipülasyonlarıyla toplumsal gerilimi tırmandırmak için çok yoğun çaba harcandığını söyledi.