Siyaset ‘Hilal ile haçın mücadelesi’

‘Hilal ile haçın mücadelesi’

06.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’da yaşanan olayları “bölünme senaryosu” olarak niteleyen Bahçeli, 4 parçalı Kürdistan’ı hayal edenlerin 4 ayaklı ateşte yanacağını söyledi. Bahçeli Ortadoğu’daki gelişmeleri de “Asıl niyet İslamla restleşme ve hesaplaşmadır” sözleriyle değerlendirdi...

‘Hilal ile haçın mücadelesi’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana’da maliyeti 2 milyar TL’yi aşan bin 71 projenin açılış ve temel atma törenine katıldı. MHP Adana İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne girişinde ise belediye bandosunun çaldığı Ferdi Tayfur’un, “Emmoğlu” ve “Çeşme” şarkılarıyla karşılandı. Şarkıları bir süre dinleyen Bahçeli, bandoyu alkışladı. Portakal Çiçeği Festival Alanı’ndaki törende coşkulu kalabalığa seslenen Bahçeli özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AFRİN TEMİZLENMELİ: ABD yönetimi IŞİD bahanesiyle silahlandırmayı sürdürdüğü PKK/PYD’yi hâlâ kollamaktadır. Yeni silah sevkiyatlarıyla bu terör örgütünü desteklemeye canla, başla devam etmektedir. Kandil’in yanında, bilhassa Afrin, Cezire, Kobani, Tel Abyad, Münbiç insanlık düşmanlarının denetim ve kontrolündedir. Öncelikle ve süratle Afrin muhakkak surette temizlenmelidir.

PJAK EYLEMCİLERİN İÇİNDE: PKK terör örgütünün İran’daki kolu olan PJAK’ın, gösterilerin içinde boy göstermesi vahametin bir başka boyutudur. Suriye’nin kuzeyinde PYD’yi silahlandıranlar, Irak’ın kuzeyinde Barzani’yi sözde bağımsızlık referandumu için cesaretlendirenler, Türkiye’de PKK’ya kol kanat gerenler, İran’ı da hedefe yerleştirmişlerdir.

Haberin Devamı

İRAN’IN BİRLİĞİNE DESTEK: İran’ın siyasi ve toprak birliği sonuna kadar desteklenmelidir. İran’da yaşananlar elbette bu ülkenin kendi iç sorunudur. Ancak gayri meşru telkin ve tembihlerle, hatta bizzat yabancı casusların tezgahlarıyla İran’ın karıştırılması bölgesel nitelikli vahim sonuçlara yol açacaktır.

SIRA TÜRKİYE’DE DİYENLERE: İran’dan sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini açık açık söyleyenler, şunu unutmasınlar ki, Gezi Parkı’nda denediler olmadı, Kobani olaylarıyla sonuca gitmek istediler olmadı, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle son kozlarını oynadılar yine olmadı. Hangi çılgın, hangi çukur ve zillet zihniyet Türkiye’yi kaosa sürüklemek istiyorsa karşısında etten duvar bulacaktır.

ATEŞTE YANACAKLAR: Dört parçalı sözde Kürdistan için zaman ve zemin yoklayanlar, dört ayaklı ateşte yanmaktan kurtulamayacaklardır.

AMAÇ İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ: Bölgede İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla diğer tüm Ortadoğu ülkelerinin iç savaş şartlarına hapsedilmesi maalesef ki devrededir. Kudüs komplosu, İran kumpası, Irak’ın Kuzeyindeki referandum oyunu, Ürdün, Suudi Arabistan ve Lübnan’daki bunalımlar büyük bir sorunun, dehşet verici bir kamplaşmanın ön hazırlığıdır.

KAZANAN OLMAYACAK: Hiç kimse Ortadoğu’da yaşanma ihtimali giderek artan vahim sonuç karşısında kazanan olmayacaktır. Özellikle bölge ülkeleri akıllarını başına almalıdır. Sünni ya da Şii olduğuna bakılmaksızın Ortadoğu’da bulunan tüm Müslüman ülkeler hedeftedir. Asıl niyet İslamla restleşme ve hesaplaşmadır. Hilal ile haçın mücadelesi bir kez daha karşımızdadır. Bölgemiz artık giderek büyüyen bir etkiyle barut fıçısı haline gelmektedir. Komşu ülkelerin herhangi birinde yaşanacak şiddetli bunalım mutlaka ülkemizi de etkileyecektir.

Haberin Devamı

HÜKÜMETE DESTEK: Türkiye milli bekasını koruma amacından asla taviz vermeden yoluna devam edecektir. Bunun için hükümete terörle mücadele ve dış politika alanında verdiğimiz destek tamdır ve sürecektir.

TÜRKİYE MAHKUM EDİLDİ: Birkaç aydan bu yana ABD’de İranlı bir şarlatanın itirafçı yapıldığı bir dava sürüyordu. Hukuki olmaktan ziyade siyasileşen söz konusu dava sürecinde özellikle ABD medyası aracılığıyla Türkiye suçlandı, peşinen mahkum edildi. İranlı şarlatanın itiraflarıyla süren davanın sonucunda jürinin açıklamasıyla bir banka yöneticisi güya suçlu bulunmuştur. Suçlamalar ne olursa olsun davanın esas ve maksadı bize göre sakat olduğundan, kararın milletimiz nezdinde itibar ve inandırıcılığı yoktur.

Haberin Devamı