Siyaset Hileyi engelleyen bir sistem kurduk

Hileyi engelleyen bir sistem kurduk

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, seçim hilelerine karşı alarm veren bir yazılım geliştirdiklerini, 7 Haziran’da da bu sistemi başarıyla uyguladıklarını söyledi.

Hileyi engelleyen  bir sistem kurduk

Demirtaş, Mednuçe TV’de katıldığı programda sandıkların taşınması, seçim güvenliği, çözüm sürecini değerlendirdi:
- SARAY BAHÇESİNE KURSALAR BİLE: (Sandıkların birleştirilmesi) Paniğe gerek yok. ‘Kaybettik, bittik, dağıttılar; oy kullanamayacağız.’ Hayır öyle bir şey yok. Hukuki itirazlarımız sürüyor. Velev ki kanunu zorladılar, birleştirmeye karar verdiler.. Sandığı taşıdığı yerlerde de biz örgütleneceğiz, seçmenimizi taşıyacağız. 250 bin insanı 7 Haziran’da batıdan, metropollerden oy kullanacağı yere taşıdık. Sarayın bahçesine götürüp o sandığı kursalar o oy kullanılacak.
- GÜVENLİKLİ SİSTEM: YSK sitesi, verileri ile uyumlu bir bilgisayar programı kullanıyoruz. Her sandık görevlimiz ıslak imzalı sandık sonuç tutanağının fotoğrafını çekiyor. Herkeste akıllı telefon var, özel bir şifre ile merkezimize gönderiyor. Genel merkezimizdeki bilgisayar programı YSK’ya giren veri ile o sandığı otomatik karşılaştırıyor. Eğer tutmuyorsa uyarı veriyor. 7 Haziran’da kullandık, başarılı oldu. Bu seçim daha da geliştirdik. Hiçbir şeye müdahale edemeyecekleri güvenlikli bir ağ ve sistem.
- ÖRGÜTÜN 3 TALEBİ: (PKK’nın ateşkes şartları): Yapılan bütün çağrılara iki cevap verildi. Biri KCK yönetimi tarafından. ‘Evet biz hazırız ama üç koşulumuz var: Operasyonların durması, ateşkesin gözlemci heyet tarafından denetlenmesi ve Abdullah Öcalan’la İmralı’da görüşmelere tekrar başlanması. Tahkim edilmiş ateşkesi geçen dönem hükümet istiyordu.

Haberin Devamı

Yüzde 13’ü yanlış oy zannediyor

Demirtaş, Leverkusen’de de partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş şunları söyledi: “Yüzde 13’ü gerçekten de halk yanlış oy kullandığı için aldığımızı zannediyor. Halkın, ezilenlerin, 6 milyonunun bir araya gelip HDP’yi destekleyeceğine ihtimal vermiyor, çünkü ona göre halk dediğimiz şey onun karşısında biat eden diz çökendir. Geri kalanlar insan bile değil, insan muamelesi bile görmeyi hak etmiyor.”
DHA