Siyaset 'Hizmeti ayağınıza biz getireceğiz'

'Hizmeti ayağınıza biz getireceğiz'

23.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Hizmeti ayağınıza biz getireceğiz

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki partisinin Kalecik ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı. Partisinde belediye başkan adayları belirlenirken dikkat edilen özellikleri anlatan Özhaseki, adayın güvenilir olması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Siciline bakıyoruz’

“En dürüst insan o olacak, şaibesi olmayacak. Dikkat ettiğimiz konu bu. Bu olmazsa bizden uzak olsun. Bulaşıklık var mı arkasında? ‘Aman ha, sen bizden uzak ol, git. Allah iyiliğini versin’ diyoruz. Niye? Siciline, arkasına bakıyoruz. Hem ‘el-emin’ sıfatı olacak hem şaibesi olmayacak hem geride pisliği olmayacak hem de işi bilecek. Böyleyse biz belediye başkanı koyuyoruz, yoksa koymuyoruz. Bu sözlerimden de kim alınıyorsa alınsın, umurumda değil.”

Belediyedeki yetkilerinin çoğunu ilçelere devredeceğini söyleyen Özhaseki, “Bir dilekçeyi alıp Ankara’ya gelmenize gerek kalmayacak. Şubesini açacağız burada. Biz hizmeti ayağınıza getireceğiz. Ömrümüz hizmetle geçti, bunların nasıl yapılacağını biliyoruz ve bunları yapacak tecrübe bizde var. Zaten bize güvendiğiniz için onlarca yıldır birçok yerde belediyelerde iktidardayız. Allah bu güveni sarstırmasın, biz sizlere güvenerek siyaset yapıyoruz. Başkaları gibi mafyalara, para babalarına dayanarak iş başına gelmiyoruz. Bizim güvendiğimiz bir Allah bir de siz varsınız” dedi.

Haberin Devamı

Belediyedeki yönetim anlayışını da anlatan Özhaseki, “İsrafsız belediyenin Türkiye’de başlangıcı benimle. Büyükşehre oturdum, tüm makam arabalarını satarak işe başladım. Ne makam arabası ya, ne şoförü, müdürün, amirin kapısında olmaz öyle bir şey. Hizmet aracı olur. Ona binerler inerler. Hizmet yaparken onu kullanırlar, özel araç olmaz. Bunları yıllarca yapmış kardeşinizim, vaat olarak söylemiyorum, bunları yaptığım için söylüyorum” diye konuştu.