Siyaset Hocalı katliamı unutulmadı

Hocalı katliamı unutulmadı

26.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992’de Ermeni güçleri tarafından katledilen 613 masum Azeri soydaşımız unutulmadı.

Hocalı katliamı unutulmadı

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hocalı katliamının 26’ncı yıldönümünde yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler teşkilatından beklentimiz, Hocalı Katliamı’nın hesabının sorulması, Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’ın diğer bölgelerindeki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesinde aktif rol üstlenmesidir” ifadesini kullandı.

- TBMM Dışişleri Komisyonu’nca yayımlanan bildiride, insanlık adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması için uluslararası toplumun, BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile İslam İşbirliği Teşkilatının, bu katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiği bildirildi. Bildiride o tarihten bu yana kayıp olan 150 kişinin akıbetinin ise bilinmediği vurgulandı.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yukarı Karabağ’da 613 masum Azerbaycanlı kardeşimizin hunharca katledildiği Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada “Ermeni güçleri tarafından zalimce katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve insanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınıyoruz” dedi. Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin “bir millet-iki devlet” anlayışıyla her alanda güçlenerek gelişmesinin temel önceliklerin başında geldiğini vurguladı.