Siyaset HSYK için oy istiyordu

HSYK için oy istiyordu

22.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HSYK en son referandumda değiştirilirken, hükümetin yargı bağımsızlığını savunduğunu hatırlatarak, “O dönem de boykot ettik. Haklılığımız ortaya çıktı” dedi

HSYK için oy istiyordu

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesine ilişkin BDP olarak üçüncü yolu tercih ettiklerini belirterek, “HSYK en son referandumda değiştirilirken, Başbakan bunun yargıyı tarafsız yapacağını savunuyordu. Bugün şikâyetçi olduğu HSYK için meydan meydan dolaşıp oy istiyordu” dedi.
Hrant Dink cinayetinin ‘açık bir devlet cinayeti’ olduğunu ifade eden Demirtaş, BDP grup toplantısında şunları söyledi:
- HSYK’YI BOYKOT ETTİK: Bakın AKP, Meclis’e düzenleme sevk ediyor. HSYK en son referandumda değiştirilirken, Başbakan bunun yargıyı tarafsız yapacağını savunuyordu. Bugün şikayetçi olduğu HSYK için meydan meydan dolaşıp oy istiyordu. O dönem CHP de eski HSYK’nın iyi olduğunu ve değişikliğe karşı olduğunu söylüyordu. Bizler ise ne CHP’nin savunduğu statükocu HSYK ne de AKP’nin savunduğu cemaatçi HSYK’yı tercih etmedik ve boykot yaptık. Bakın kararımızın ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Biz gene aynı noktadayız. Bu tasarı bütün yargıyı doğrudan Adalet Bakanlığı’na bağlıyor. Bunu genel kurulda da komisyonda da asla kabul etmeyeceğiz. Meclis’ten geçmesi durumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bunu veto etmeli.
- O TIR’LAR ÇETELERE GİDİYOR: Türkmenlere yardım olsa böyle mi götürülürdü. 1 torba makarnayı miting ile tanıtan AKP, yardımı böyle yapar mı? Başbakan katılırdı mitinge 25 televizyon canlı yayın yapardı, ilgili bakanlar ağlardı. O TIR’lar ile Suriye’de çetelerinizi lojistik destek gittiği malumdur. MİT bunu yapar diyorlar. MİT kanununda bu yazmıyor. Bunu yapanlar paralel yapılarmış. Olabilir. Bu yapılar sizin kirli işleri de ortaya çıkarıyor. Onlar kirli siz kirlisiniz.
- ERDOĞAN CEO, GÜLEN GENEL MÜDÜR: AKP’nin parti değil bir anonim şirket olduğunu, en büyük ortaklarından birinin Gülen olduğunu, Erdoğan’ın da şirketin CEO’su olduğunu yıllar önce söyledik. Şirketin genel müdürü de Fethullah Gülen’dir. Bu şirketten çok pay alan var. Ne zaman ki kâr büyüdü, şirket büyüdü, oradan kıyamet koptu.