Siyaset ‘Hukuk açısından büyük skandal’

‘Hukuk açısından büyük skandal’

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ABD’deki davaya dahil edilmesine tepki gösterdi.

‘Hukuk açısından büyük skandal’

Gül, Haliç Kongre Merkezi’nde katılacağı program öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada konuya ilişkin şunları söyledi:
“Türkiye’de bakanlık yapmış arkadaşımız ve ilgilerle, vatandaşlarımızla ilgili yapılan bu iddianamelerin hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Esasen Türk kamuoyu da bu iddiaları 17-25 Aralık sürecinde çok duydu. ABD’de muhtemelen belli ekiplerin hazırlamış olduğunu düşündüğümüz, yani ABD’nin kendi devlet ya da yargının ortak kararı olarak değil de farklı birtakım iddialarla, siyasi mülahazalarla hazırlandığını düşündüğümüz bir iddianame söz konusu. Bu iddianamede ortaya konan ifadelerin, 17-25 Aralık darbe girişiminde söylenen iddiaların birebir örtüştüğü konularla aynı olması çok dikkat çekici ve bu iddianameyi hazırlayan kişilerin de FETÖ terör örgütüyle irtibatlarının basına, kamuoyuna yansıdığı da bir gerçek. Dolayısıyla bu iddialar aslında Türkiye’de Türk Devleti’ni ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış, atılmış bir sakızdır. Bu sakızı alıp çiğnemeye çalışmak gerçekten hukuk devleti bakımından, hukuk açısından çok büyük bir skandaldır. Ben bunun ABD hukuk sisteminin de itibarına gölge düşüreceğini düşünüyorum, inanıyorum.”
‘Takip ediyoruz’
Süreci yakından takip ettiklerini dile getirin Gül, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hukuk sınırları içerisinde elbette her türlü yargılama yapılabilir ama Türkiye egemen bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve bütün eylem, işlemleri hukuk devleti çerçevesinde, yargı denetimine tabidir. Tüm bu iddiaların FETÖ terör örgütü mensuplarınca hazırlandığı, bir kurgu olduğu, darbe girişiminin, aslında 15 Temmuz’un bir ön darbe girişimi etabı olduğu açıktır. Dolayısıyla bu mesnetsiz iddialar üzerine konuşma, gündem oluşturması bile abeste iştigaldir, umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.” l AA