Siyaset Hükümet, Cizre ile mesaj veriyor

Hükümet, Cizre ile mesaj veriyor

19.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hükümet, Cizre  ile mesaj veriyor

Demirtaş, kısa süre önce IŞİD tarafından kaçırılan bir astsubayın kaşla göz arasında geri alındığına dikkat çekti. Demirtaş, AK Parti’nin IŞİD ile ilişkisinin bir telefon mesafesinde olduğunu, aralarında hatır-gönül ilişkisi geliştiğini iddia etti.
Cihatçı olduğu bilinen fişlenmiş kişilerin sınır kapısından “turistik geziye gidiyoruz” diye geçtiklerini ifade eden Demirtaş “Sultanahmet bombacısı selefi bir İslamcı olduğu için olay hemen örtbas edildi. Ama eğer o kadın DHKP-C’li olsaydı Başbakan ve Cumhurbaşkanı gece gündüz bağıra bağıra anlatacaklardı” dedi.
Cizre’de yaşanan olaylara da değinen Demirtaş, “Devlet içinde gerilim siyaseti ile süreci zorlayan çeteler bulunuyor. Bunlar hükümete rağmen yapılmış şeyler değil. Hükümet Cizre ile mesaj veriyor. ‘İstersem bu tür güçleri halkın üstünde Demokles’in kılıcı gibi tutarım’ diyor. Kişisel kanaatime göre bu hükümet ile bu anlayış ile 50 yıl müzakere edilse bile çözüm için sonuç almak gerçekçi değil.

‘Barış kolay değil’
Demokrasi anlayışı bu kadar daralan barışı sağlamak kolay bir iş değil” dedi.
Demirtaş, “ABD Gülen’i iade eder mi?” yönündeki soruya ise, “İade edeceğini sanmıyorum. Hükümetin elindeki deliller buna yetmez diye düşünüyorum” yanıtını verdi. Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Demirtaş, “Biz Ermeni soykırımının gerçekliğini kabul ediyoruz. Kürtlerin de herkesin de rolü olmuştur bu soykırımda. Ama siyasi irade Enver Paşa ve Talat Paşa’nın başını çektiği İttihat ve Terakki’idir. Madem Osmanlı’nın bütün mirasını sahipleniyorsanız çıkın bunu da sahiplenin” diye konuştu.