Siyaset Hükümetten 35 atama

Hükümetten 35 atama

01.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hükümetten 35 atama

Hükümetten 35 atama

BAŞBAKANLIK ve bazı bakanlıklarda yapılan 35 atama kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.
Karara göre, Başbakanlık müşavirliklerine Murat Alioğlu, Nazmi Kumral, Nedim Öztürk, Ali İhsan Kenç, Fikret Bilge, Uğur Tevfik Doğan, Necati Özfırat, Mustafa Kırali ve Selma Acuner'le Dr. Aytun Çıray atandı. Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na Daire Başkanı Serap Gönülal, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na da Hazine Başkontrolörü İsmet Gümüşlüoğlu getirildi.
Etibank Genel Müdürlüğü'nde, Genel Müdür Yardımcıları Osman Aykaç ve İsmet Sivrioğlu başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alınırken Suat Aybek'le Ergün Yiğit bu göreve atandı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına da Bartın Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Özdal getirildi.
* Orman Bakanlığı: Orman Bakanlığı müşavirliklerine, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü Mühendisi Dursun Ayık ile Personel Dairesi Başkanlığı Şefi Abdurrahman Köroğlu atandı.
* Maliye Bakanlığı: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Maliye Başkanlığı'na, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Maliye Başkanı Nazım Ozangüç, Tarım ve Köyişleri
Bakanlığı Maliye Başkanlığı'na Gelirler Genel Müdürülüğü Daire Başkanı Nurettin Canikli, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Maliye Başkanlığı'na Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şirin, baş hesap uzmanlıklarına Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Mehmet Bahattin Kulu ile Fevzi Mutlu atandı.
* Bayındırlık Bakanlığı: "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı'na Yapı İşleri Genel Müdürü Mahmut Okutan, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İrfan Güngördü ile İller Bankası Genel Müdürü Emre Tekinbaş Kurul üyeliklerine, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Bakanlık Müşaviri Sedat Aban getirildi. Eskişehir Bayındırlık ve İskan Müdürü Halil Kamil Demir de başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.
* Ulaştırma Bakanlığı: Telsiz Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürlüğü'ne Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Tor, İzmir Bölge Müdürlüğü'ne de Bölge Müdür Yardımcısı Salih Mutlu atandı.
* Tarım ve Köyişleri: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne Emine Bağlı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Yalçın Özdemir getirildi.
* Sanayi Bakanlığı: Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı Seyit Güngör Şarman, İstanbul Gübre Sanayi AŞ (İGDAŞ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ali Parıl Sümer atandı.
* Kültür Bakanlığı: Diyarbakır İl Kültür Müdürlüğü'ne Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanı Tevfik Arıtürk, Muğla İl Kültür Müdürlüğü'ne Emekli Hikmet Öz tayin edildi.
* Turizm ve çevre bakanlıkları: Yatırımlar Genel Müdür Yardımcılığı'na Daire Başkanı Ebru Ertan, İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığı'na mimar Cansen Sönmez getirildi. Çevre Bakanlığı'nda da Personel Dairesi Başkanlığı'na Ulaştırma Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nejdet Abakay tayin edildi.