Siyaset `İçi boş konuşmayın'

`İçi boş konuşmayın'

21.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

`İçi boş konuşmayın'

`İçi boş konuşmayın

Bir ay arayla geldiği Isparta'da büyük ilgiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı, Refahyol ortaklarını üstü kapalı eleştirdi

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, memleketi Isparta'da başta 8 yıllık kesintisiz eğitim olmak üzere laik atılımlara karşı çıkan Refahyol ortakları Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller'e üstü kapalı olarak ağır eleştirilerde bulundu.
Bir ay arayla ikinci kez geldiği memleketi Isparta'da hemşerilerinin büyük ilgisiyle karşılanan Demirel şunları söyledi:
"Benim vatandaşım, önüne çıkan yanlışları elinin tersiyle itti. Benim vatandaşım tahriklere kapılmadı, çünkü hür ve serbest ortamda sorumlular da vardır sorumsuzlar da. Benim vatandaşım sorumluluğu, sorumsuzluğu çok iyi ayırt etti. Benim vatandaşım ne menfaatinedir ne değildir, söylenen laf ipe sapa gelir mi gelmez mi çok iyi ayırt etti.
Buralarda bir deyim vardır, vatandaşım dinler dinler `evinsizin biri' der. Evinsiz ne demektir, içi boş, içi olmayan demektir. Hür ve serbest bir ülkede evinsiz her zaman olacaktır. Benim vatandaşım, bunlara kulak asmadı. Gelin, bu ülkenin insanlarının önünü kimse kesmesin. Her yeni şey mutlaka kötü değildir. Her yeni şeyin karşısına çıkmak, doğru değildir."
Türkiye'nin bugünkü hedeflerinin siyaset üstü olduğunu, bunun siyaseti olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:
"Durduğumuz yerde güncel tartışmalar içinde kendimizi yitirdiğimiz yerde iki günümüz birbirine denk olduğu yerde, kalkınma mümkün olmayacaktır. Türkiye'nin müsbet olarak ne yaptığına bakacaksınız. Eğitime, sağlığa, çağdaş hizmetlere bakacaksınız, şablon budur. Bu ülkenin yollarının kesilmesine izin vermemize imkan yoktur."
Kalekim tesislerindeki törende temel atan Demirel'e hitap eden din görevlisi, "Demokratik, laik hizmetlerin yayında olmamızı bizlere nasip eyle" diyerek dua ettirdi. Demirel sırasıyla kardeşi Şevket Demirel'in sahibi olduğu Göltaş çimento fabrikası tevsii ve Elça tesislerinin temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Daha sonra Aysu su şişeleme tesislerinin açılışını yapan Demirel, buradan karayoluyla Dinar'a geçti.
Demirel'e memleketi Isparta'da aile üyelerinin yanı sıra ANAP'lı bakan ve milletvekilleri eşlik etti. ANAP'lı Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, Demirel'e hitaben "Biz her şeyi gençlik yıllarımızda ondan öğrendik. Şimdi devleti yönetenler olarak uyguluyoruz. Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece, büyük Türkiye'yi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.