Siyaset İlber Ortaylı'dan Cem Özdemir'e ağır sözler

İlber Ortaylı'dan Cem Özdemir'e ağır sözler

05.06.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, başta Cem Özdemir olmak üzere Türk asıllı Alman milletvekillerinin, Almanya'da Ermeni tasarısına destek vermelerine tepki gösterip, 'O arkadaşlar yamanarak geçiniyor' dedi.

İlber Ortaylıdan Cem Özdemire ağır sözler

Alman parlamentosu'nda Ermeni soykırımı iddialarının kabulünü öngören yasa tasarısına öncülük eden Türk asıllı Alman milletvekili Cem Özdemir ve tasarıya destek veren Alman parlamentosundaki Türk asıllı milletveillerine, ünlü tarihçi İlber Ortaylı katıldığı TV programında çok ağır sözlerle yüklendi.

Haberin Devamı

Ortaylı, tasarıya destek veren Türk milletvekilleri için, 'Oraya Türk asıllı milletvekilleri girdi diye oraya bir uzlaşı götürmüyoruz ki. Onlar havaya çalıyorlar. Yani o arkadaşlar, o havaya intibak ederek yani yamanarak geçiniyorlar. Bu bir entegrasyon değildir, bu bir yamanmadır.' dedi.

İşte Ortaylı'nın olay yaratacak o sözleri:

Son olayda Cem Özdemir'e bakıyorum. Vallahi entegrasan bir şey bu Türk milletinin çabaları. Tarih parlamentoların işi değil dedi Cem Özdemir şimdi kendisi başı çekti Cem Özdemir.

'ORADA TUTUNMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPAR'

'Neden Cem Özdemir bunu yaptı?' sorusuna ise Ortaylı şu şekilde cevap verdi:

Yapar efendim. Kasaba zihniyeti bu. Kasab zihniyeti bunu yapar. Orada tutunmak için yükselmek için her şeyi yapar. Bütün kasabalılar bunu yapmaz, ama bu tipiktir.

Haberin Devamı

Kaç tane milletvekilimiz var. Efendim seviniyoruz 3,5 milyon Türk'ün şu kadar milletvekili var diye. Kaç tane büyükelçileri var, Türk asıllı diye bakmıyoruz. Eyaletlerde ne kadar var onu saymıyoruz. Daha hazini ne kadar Türk profesör var, onu saymıyoruz.

'BU BİR ENTEGRASYON DEĞİL, YAMANMADIR'

Bunlar bir yana bu kadar milletvekilinin baktınız sayılarına. Oraya Türk asıllı milletvekilleri girdi diye oraya bir uzlaşı götürmüyoruz ki. Onlar havaya çalıyorlar. Yani o arkadaşlar, o havaya intibak ederek yani yamanarak geçiniyorlar. Bu bir entegrasyon değildir, bu bir yamanmadır.