Siyaset İmam Hatip lisesinde ‘harita’ dersi

İmam Hatip lisesinde ‘harita’ dersi

21.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Cuma namazı kıldıktan sonra ziyaret ettiği Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bazı sınıflara giderek derslere katıldı.

İmam Hatip lisesinde  ‘harita’ dersi

Coğrafya dersinin işlendiği bir sınıfa giren Davutoğlu, “Dünyanın merkezinde olan yer neresi?” diye sordu. Bir öğrencinin “Merkez Türkiye” demesi üzerine Davutoğlu, “Güzel” karşılığı verdi. Öğrencilere haritada İngiltere’nin yerini soran Davutoğlu, bir öğrenciden göstermesini istedi. Öğrencinin ülkeyi göstermesi üzerine bu sefer Japonya’yı sordu ve yine doğru karşılık aldı.

Haberin Devamı

Ters harita gösterdi

Dünya haritasını ters çeviren Davutoğlu, “Harita böyle çizilseydi yanlış olur muydu?” diye sordu. Bir öğrencinin cevap vermeye yeltenmesi üzerine Davutoğlu, “Söyle söyle yakalayacaksın sen bu işi” dedi. Davutoğlu, “Herkesin kendisine göre haritası var” yanıtı alınca, “Evet herkesin kendisine göre haritası vardır. Dünyada farklı haritalar çıkabilir düz mü, dünya değil. Kenar, orta var mı, dünya yuvarlak. Şöyle haritalar var ters. Endülüs döneminde, 12 ve 13. yüzyılda haritalar böyle çizilmiş. Kuzey güney farklıdır. Nereye oynarsanız oynayın merkezde Türkiye vardır. Harita bakılan bir şey değil; okunur. Bakınca haritaya burada, arkasında, felsefeyi okuyacaksınız, dünya görüşünü, bakış açısını okuyacaksınız. Grönland bu kadar büyük mü, Afrikanın yarısı gibi görünüyor ama 10’da biri kadardır. Neden çünkü küreyi yansıtınca bu şekilde büyük görünür” dedi.

Haberin Devamı

Anadil vurgusu

Başka bir derse de giren Davutoğlu, “Ne kadar yabancı dil öğrenirseniz öğrenin kendi ana dilinizi çok iyi öğrenin” nasihatinde bulundu.