Siyaset İmza gününe denk gelmesi ‘tesadüf’

İmza gününe denk gelmesi ‘tesadüf’

17.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli’nin geçirdiği kalp operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kalp kapakçığı değişen Bahçeli’nin iki damarına stent takıldı. Tarihi önceden belirlenen ameliyatın, muhaliflerin imzaları teslim edeceği güne denk gelmesi ‘tamamen tesadüf’ olarak açıklandı

İmza gününe denk gelmesi ‘tesadüf’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün geçirdiği kalp ameliyatında, kalp kapakçığının değiştiği ve tıkanma noktasında olan iki damarı açılarak stent takıldı. Domuz gribi başta olmak üzere salgın hastalıklara karşı önlem amacıyla ziyaretçi yasağı getirilen Bahçeli’nin hafta başında taburcu edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kocaeli’nde Anadolu Grubu’na ait John Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi’nde geçen cuma gizli bir operasyon geçiren Bahçeli’ye yapılan müdahalenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Milliyet’in edindiği bilgiye göre Bahçeli, ameliyatına ilişkin adımı çok önceden attı. 2004’te dört damarının değiştiği by-pass ameliyatı sonrasında düzenli kontrolden geçen Bahçeli, son dönemde ters giden bir şeyler olduğunu hissetti. Sürekli ve kesik kesik öksüren Bahçeli’nin son kontrolünde sorunun kalp kapakçığından kaynaklandığı tespiti yapıldı.


Kimseye söylenmedi

Bahçeli’nin Ankara’daki doktorları operasyonunun kaçınılmaz olduğunu belirtmesinin ardından, müdahalenin nasıl yapılacağı tartışıldı. Bahçeli’ye kalp cerrahisinde ünlü dünyaca bilinen Prof. Dr. Sertaç Çiçek tavsiye edildi.

Haberin Devamı

Özellikle yenidoğan, bebek ve çocuklarda yaptığı kalp ameliyatlarıyla adını dünyaya duyuran Çiçek’ten randevu istendi. Yapılan program sonrası muayene gerçekeştirildi ve daha önce doktorlarının belirttiği gibi operasyonun kaçınılmaz olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

Bahçeli’nin ameliyat olmaya karar vermesinin ardından tarih olarak 15 Ocak belirlendi. Operasyonun, MHP’de olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhalif kanadın topladıkları 543 imzayı teslim ettikleri tarihe denk düşmesi ise tamamen “tesadüf” olarak gerçekleşti. Çünkü Bahçeli’ye yapılacak müdahale imzacıların belirlediği tarihten çok önce kararlaştırılıp, kesinleştirilmişti.

Bahçeli, geçireceği ameliyatı özel kalemi, doktoru ve sınırlı sayıda personel dışında kimseye söylemedi. Bahçeli, parti çalışmalarının gölgelenmemesi ve tam da olağanüstü kongre tartışmalarının doruğa çıktığı bir dönemde ameliyatının magazinleştirilmemesini istedi.

Günlük yaşamına devam eden Bahçeli, hiçbir şey yokmuş gibi 8-10 Ocak tarihlerinde partisinin Kızılcahamam kampını gerçekleştirdi. Ardından 13 Ocak’ta Ankara Kitap Fuarı’nı gezerek kitap alışverişi yaptı. Basının karşısına çıkan Bahçeli, gündeme ilişkin önemli mesajlar vermeyi ihmal etmedi.

14 Ocak Perşembe günü rutin programını uygulayan Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ne geçerek genel başkan yardımcıları ile toplantılar gerçekleştirdi ve bazı ziyaretçilerle görüşmeler yaptı. Bahçeli, bu görüşmelerde geçireceği operasyona ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı hatta işaret dahi vermedi. Her zaman gece geç saatlere kadar genel merkezde çalışan Bahçeli, perşembe akşamı saat 17.00 sularında makamından ayrıldı.

Haberin Devamı

Genel merkez yönetimi bir programı olmayan Bahçeli’nin evine gittiğini düşünürken Bahçeli daha önce belirlendiği gibi ameliyatı için Kocaeli’ne gitti. Güvenilir bulunması ve donanımlı olduğu gerekçesiyle Koaceli’ndeki Anadolu Sağlık Merkezi’ne yatan Bahçeli, geçen cuma Prof. Dr. Çiçek ve Operatör Doktor Yılmaz Zorman’ın da içinde bulunduğu bir ekip tarafından ameliyata alındı.


Kalp kapakçığı değişti

Operasyonda Bahçeli’nin mitral kalp kapakçığı değiştirildi. İki damarının da tıkınma noktasında olduğu belirlenen Bahçeli’nin bu damarları açıldı ve stent takıldı.

Bahçeli’nin operasyon geçirdiğinin kamuoyuna yansımasının ardından bazı genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Kocaeli İl Yönetimi hastaneye akın etti. Ancak hastahane, ziyaretçi yasağı koydu. Başta domuz gribi olmak üzere solunum yolu salgınlarının bulaşma riskini dikkate alan hastahane yönetimi, Bahçeli’nin odasının bulunduğu bölümü de ziyarete kapattı.

Haberin Devamı

Salı günü taburcu edilecek
Dün itibarıyla bütün sağlık göstergeleri normal olan MHP lideri Bahçeli’nin her ihtimale karşı taburcu edilmesi hafta başına bırakıldı. Salı günü taburcu edilmesi beklenen Bahçeli, Ankara’ya geçerek evinde dinlenmeye çekilecek. Bahçeli, geçirdiği operasyonun parti çalışmalarını etkilememesi için gerekli talimatları hastaneden verdi. Önümüzdeki hafta evinde dinlenecek olan Bahçeli, bir sonraki hafta rutin çalışmalarına başlayacak. “Mevcut programlar da iptal edilmesin” talimatı veren Bahçeli’nin yanında Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, az sayıda kalem personeli ve korumaları bulunuyor.