Siyaset İnşallah sonuç müspet olacak

İnşallah sonuç müspet olacak

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Partili milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeye devam ediyor.

İnşallah sonuç müspet olacak

Erdoğan, dün de yaklaşık 40 kadar milletvekiliyle Külliye’de sabah kahvaltısında buluştu. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki kritik anayasa zirvesi öncesi gerçekleşen buluşmada, anayasa değişikliği çalışmalarından, dış politikaya kadar güncel konular sohbet havasında değerlendirildi.

‘Süreç olumlu gidiyor’

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Sürecin olumlu gittiğini düşünüyorum. İnşallah sonuç da müspet olacak. Sayın Yıldırım ile Sayın Bahçeli bugün (dün) bir araya geliyorlar. Bugünden sonra teklif ile ilgili bir ki görüşme daha olabilir. Mutabakat sağlanması halinde, bundan sonraki süreç referandum süreci olur. Referandum sürecinde bunu halka çok iyi anlatmamız lazım. Ak Parti teşkilatlarına da bu konuda görev düşüyor.” HDP’nin ajitasyonlarına müsade edilmemesini, açıklamalarına gerekli şekilde yanıt verilmesini isteyen Erdoğan’ın “Bu konuda uygulanan politikamızdan en ufak bir şüphemiz yok. Siz de bu inançla hareket edin. Hani Meclis’e gelmeyeceklerdi. O zaman söyledim; ‘tıpış, tıpış gelecekler’ dedim. Ne oldu? Bakın işte tıpış tıpış geldiler” dediği öğrenildi.

‘Müsamaha yok’

Dış politikada diklenmeden dik durduklarını tekrarlayan Erdoğan’ın “Teröre ve teröre destek verenlere müsamaha gösteremeyiz. Putin ile üç kez görüştüm. Bize Halep’te seyyar hastaneler yapmamızı önerdi. Kendisine ‘Tamam biz bunları yapmaya yapalım da. Oradaki mevcut hastaneleri kim yıkıyor?’ diye sordum. Bana, ‘biz yıkmıyoruz’ karşılığını verdi. Ben de, ‘o zaman biz yıkıyoruz herhalde’ dedim” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Erdoğan, Meclis’te 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çalışmalarını sürdüren araştırma komisyonunun çalışmalarına da değindi. Erdoğan’ın komisyon için sitemkâr şekilde, “şov yerine dönüştü” ifadesini kullandığı öğrenildi.