Siyaset İP: Kroki, Taraf Gazetesi'nden fakslandı

İP: Kroki, Taraf Gazetesi'nden fakslandı

26.03.2008 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

İP: Kroki, Taraf Gazetesinden fakslandı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti genel merkezinde yapılan aramada bulunduğu
 iddia edilen krokinin, resmi arama tutanağında belirtilmediğini savunarak, "Gazetede yayımlanan kroki büyütülerek bakıldığında, genel merkeze polis baskınından 8 gün önceki tarih ve Taraf gazetesinin Ankara bürosunun numarası bulunan bir faks metni olduğu açıkça görülmektedir" dedi.
         Gültekin, parti genel merkezinde düzenlediği ve partililerin de katıldığı basın toplantısında, partisinin bir komployla karşı karşıya bulunduğunu ileri sürdü. Gültekin, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın hakkında kapatılması için iddianame hazırladığı parti, anayasa ve yasaların güvencesi altında olan bir siyasi partinin faaliyetlerini fiilen durdurma çabası içindedir" iddiasında bulundu.
         Gültekin, bazı basın organlarında İP Genel Merkezi’ndeki aramada Yargıtay krokisinin bulunduğu iddiasına yönelik haberlerin yer aldığını hatırlatarak, bunun bir "komplonun ürünü olduğunu" savundu. 

Haberin Devamı

Bu iddianın yer aldığı basın kuruluşlarının "iktidar yanlısı" olduklarını ileri süren ve gizli olması gereken hazırlık soruşturması aşamasında bu tür haberlerin yayımlanmasının suç olduğunu kaydeden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
         "Bu kroki Taraf gazetesinin eline nasıl geçiyor? İktidar yanlısı gazetelerin, televizyonların eline nasıl geçiyor? Yargının, devletin, emniyetin içine sızmış olan bir çete, elindeki yayın organlarıyla kamuoyu imal etmeye çalışıyor. F tipi çete, ABD ile kaderini birleştirmiş olan çete, Türkiye’ye karşı bir komplo içerisinde. Bu belgeyi Taraf gazetesine sızdıranın peşine düşmeleri gerekmiyor mu?" 

         Krokinin büyütülmüş haline bakıldığında, üzerinde bir telefon numarası ve tarih görüldüğünü belirten Gültekin, "’Gazetede yayımlanan kroki büyütülerek bakıldığında genel merkeze polis baskınından 8 gün önceki tarih olan 13 Mart 2008 ve Taraf gazetesinin Ankara bürosunun numarası bulunan bir faks metni olduğu açıkça görülmektedir" dedi.
         İP Genel Merkezi’nde 21 Mart tarihinde yapılan aramanın ardından hazırlanan resmi arama tutanağında iddialara konu edilen krokiye ilişkin bir belgenin bulunmadığını kaydeden Gültekin, partilerine yönelik yeni komplolara da hazırlıklı olduklarını söyledi.
         Gültekin, "Şu anda cezaevinde bulunan bazı çete mensuplarına bazı menfaatler temin etmek suretiyle tekliflerde bulunulduğunu biliyoruz. Susurluk Davası hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı adlı çete örgütlenmesinden tutuklu bulunan Semih Tufan Günaltay, Danıştay saldırısı sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’a, İşçi
 Partisi ve bazı ordu mensupları aleyhine ifade verir, verdikleri ifadelerin arkasında tutarlı ve kararlı dururlarsa cezalarında indirime gidileceği, ifadelerinin ’gizli tanık’ ifadesi olarak değerlendirileceği vaatleri yapılmaktadır" iddiasında bulundu.
         Daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gültekin, bir soru üzerine, faks metninin nereye gönderildiğini bilmediklerini ancak gönderilen numaranın Taraf gazetesi Ankara bürosuna ait olduğu iddiasını yineledi.
         Gültekin, dün Genel Sekreter Nusret Senem’in de aralarında bulunduğu üç kişinin daha gözaltına alındığını anımsatarak, bütün bunların, senaryonun parçası olduğunu savundu. Gültekin "partilerinin yanı sıra yargı ve ordunun da yürütülen saldırının hedefi" olduğunu ileri sürdü. 

Haberin Devamı

       Toplantıya katılan partililer zaman zaman sloganlar attılar.