Siyaset ‘IŞİD’ci’ tartışması

‘IŞİD’ci’ tartışması

04.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, IŞİD’cilerin tedavisiyle ilgili, “Ben tedaviye ihtiyacı olanın kim olduğuna bakmam. Suçluysa o güvenliğin görevidir’. Temel duruşumuz insanı yaşatmaktır” sözleri tartışmaya neden oldu.

‘IŞİD’ci’ tartışması

Önceki gün Genel Kurul’da bakanlığının 2016 bütçesine ilişkin konuşan Müezzinoğlu, bakanlığının ilk aylarında “Dağda benim askerimi şehit eden teröristi bile tedavi etmek benim görevimdir” dediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Çok değil, 2 yıl önce ‘IŞİD’ciler Suruç’ta tedavi ediliyor’ dendi, yine çıktım dedim ki: ‘Ben tedaviye ihtiyacı olanın kim olduğuna bakmam. Ben tedaviye ihtiyacı varsa onun tedavisini yaparım. Suçluysa o güvenliğin görevidir’. Temel duruşumuz insanı yaşatmaktır. Sağlığa ihtiyacı olana sağlık hizmetini vermektir” dedi.

‘Nereden girmiş?’

Müezzinoğlu’ndan sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Sayın Sağlık Bakanı konuşurken, ‘Ben IŞİD adlı teröristi dahi muayene ederim’ dedi. Acaba o IŞİD teröristi Türkiye’ye nereden girmiştir, hangi kapıdan girmiştir, nasıl alınmıştır da Sayın Bakan müdahale etmiştir?” diye sordu.

Gök’e yanıt veren Müezzinoğlu, “Bize tedaviye gelen ve acile gelen herhangi bir hastanın IŞİD’li mi, PKK’lı mı olduğunu bilebilme şansım yok... Bu, emniyetin, İçişleri Bakanlığı’nın, istihbaratın işi. Benim görevim ‘nedir’e bakmak değildir, ‘nedir’e bakmadan insansa yaşatmaktır” dedi.

Gök ise, “Sayın Bakan, o IŞİD’li Türkiye’deki bir çatışmada mı yaralandı, yoksa Suriye’deki bir çatışmada yaralanıp da Türkiye’ye mi getirildi, benim sorum budur. Çünkü bütün dünya şu anda Türkiye IŞİD’e karşı herhangi bir silah sevkiyatı yaptı mı yapmadı mı, bunu tartışıyor” diye konuştu.

‘Algı yönetimi’

Müezzinoğlu, Gök’e verdiği ikinci yanıtta, “’Sağlık Bakanlığı olarak IŞİD’ciyi tedavi ettik’ diye bir cümle söylemedim. Söylediğim cümle şu: ‘Dağda terörist askerimizi şehit etmiş olsa bile, biz onu tedavi eder, güvenlik güçlerine teslim ederiz’. ‘Biz IŞİD’ci tedavi ettik’ demedim. Bu algı yönetimine siz de CHP olarak katkı sağlıyorsanız söyleyecek bir sözüm yok” ifadesini kullandı.