Siyaset İslam barışı temsil ediyorsa bu kavga neden?

İslam barışı temsil ediyorsa bu kavga neden?

23.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ortadoğu’da yaşananlara dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor da Ortadoğu’ya bir taraftan Rusya bir taraftan Amerika ‘alın elinize silahları buyurun beyler birbirinizi öldürün, ben size silah satacağım’ diyor ve biz nasıl oluyor da o kanlı savaşın bir ortağı konumuna geliyoruz?” dedi...

İslam barışı temsil ediyorsa bu kavga neden

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurumun Çat ilçesinde inşa ettirilen ve aralarında İslam Eserleri Müzesi’nin de bulunduğu 81 eserin toplu açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, İslam’ın barışı temsil ettiğini belirterek “Eğer İslam barışsa, neden kavga ediyoruz? Neden İslam âleminde kan akıyor acaba, bunu acaba kendimize yeteri kadar soruyor muyuz? Madem İslam Eserleri Müzesi’ni açıyoruz, bu müzede göreceksiniz, insanın değerini, İslam’ın değerini de burada göreceksiniz. O zaman İslam dünyasında neden kan akıyor, neden?” dedi.

Haberin Devamı

‘Sessiz kalmayacağız’

“Haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Zulmün karşısında sessiz kalmayacağız, kalmamalıyız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Savaşın ortasında çocuklar kalmamalı, İslam dünyasında kan akmamalı. Bilime en büyük katkıyı İslamiyet yaptı. Diğer canlılarla insanı ayıran temel nokta insanların düşünmesi ve aklını kullanmasıdır. O zaman sormamız gerekiyor. Madem dinimiz bunu emretti, madem ki sevgili Peygamberimiz ‘Alimin ölmesi alemin ölümü gibidir’ diyorsa nasıl oluyor da İslam dünyası geri kalıyor. Nasıl oluyor da Ortadoğu’ya bir taraftan Rusya bir taraftan Amerika ‘alın elinize silahları buyurun beyler birbirinizi öldürün, ben size silah satacağım’ diyor ve biz nasıl oluyor da o kanlı savaşın bir ortağı konumuna geliyoruz?”

Haberin Devamı

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CHP lideri, belediye başkanlarından ve adaylarından hiç kimseyi ötekileştirmemelerini ve ellerindeki bütçeyi kul hakkı gözeterek kullanmalarını istediğini söyledi. Harama ve israfa karşı, güzellikten ve kul hakkından yana olduklarını ifade eden CHP lideri, “Bizim kimliğimiz ve kişiliğimiz budur. Biz herkesin inancına saygı gösteririz. Çünkü herkes Allah’a karşı sorumludur, kula değil. Kula kulluk yapmak günahtır. Biz herkesin ayağının tozu oluruz. Haram parada gözümüz yoktur” dedi.

‘Saraydan yana değiliz’

Kılıçdaroğlu, siyasetçinin görevinin halka hizmet etmek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Siyasetçinin görevi, malı götürmek ya da devleti soymak değildir. Bu ülke dünyanın en zengin ülkesidir. Peki nasıl oluyor da yoksulluk artıyor memlekette? Para desen para da var. Parayı millet ve halk için kullanırsanız, cebinize atmazsanız, bizim yandaşımıza ihaleyi yüksekten vereyim demezseniz, para her yerde yeter. Yeter ki parayı namusunuzla kullanın. Para milletin parasıdır. Biz saraylardan, uçan saraylardan, kışlık saraylardan yana değiliz. Milletin yanındayız. Millet ne diyorsa ondan yanayız.”

Haberin Devamı

Daha sonra Palandöken ilçesinde STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Türkiye Ortadoğu’nun tümünü yönetebilecek pozisyonda. Ortadoğu’ya barışı huzuru götürecek ülke Rusya ya da Amerika değil, Türkiye’dir. Akan kanı durduracak tek ülke Türkiye’dir” ifadesini kullandı.

İslam barışı temsil ediyorsa bu kavga neden

Müzeyi gezdi

Katılımcılara “Ben size gelin CHP’ye oy verin demiyorum” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Ben sizden sadece sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve öyle sandığa gidin istiyorum. Namuslu ve düzgün insanlardan yana oy kullanın” dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen toplu açılış töreni sonrasında beraberindekilerle İslam Eserleri Müzesi’ni gezen Kılıçdaroğlu, dini eserler hakkında bilgi aldı. Müzede, Hazreti Peygamber’in Sakal-ı Şerif’inin bulunduğu bölümün dua ve salavatlarla açılması sonrası Kılıçdaroğlu ebru sanatı yapımını izledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Çat Belediyesi’ni ziyaret ederek, partililerle basına kapalı görüşme yaptı.