Siyaset ‘İslam tarihindeki en büyük düşman DAEŞ’

‘İslam tarihindeki en büyük düşman DAEŞ’

18.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus gecesinde “DAEŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, El Kaide gibi örgütlerin İslam’a ve Müslümanlara verdiği zararı tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir” dedi

‘İslam tarihindeki en büyük düşman DAEŞ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hz. Mevlana’nın 742. vuslat yıl dönümü anma programı olan Şeb-i Arus’a katıldı. Erdoğan gecede yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DERT YAĞSA DA GÖKKUŞAĞI ÇIKAR:Biz de Mevlana Hazretleri gibi bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur gibi üstümüze yağsa da rengarenk gökkuşağının yağmurdan sonra çıkacağını bilmeli, bu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bin yıldır bu topraklarımızın vatanımız olarak kalmasını, ölümü düğün gecesi olarak gören işte bu idrake borçluyuz. Bugün de ülkemizin, milletimizin karşı karşıya olduğu sıkıntılarla aynı inançla mücadele ediyoruz. Hak ve hakikat yolunda mücadele etmek, bu uğurda eza, cefa çekmek, gerekirse şehit düşmek, gazi olmak bizim için şereflerin en büyüğüdür, en yücesidir.

MEVLANA GÖNDERMESİ:Bizim tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgumuz ilhamını bir tarafıyla Mevlana’dan, Yunus’dan, Hacı Bayram’dan bir tarafıyla da Sultan Alparslan’dan, Osman Gazi’den, Fatih’ten, Kanuni’den, Gazi Mustafa Kemal’den alıyor. İnşallah bize kadar ulaşan bu emaneti bizden sonraki nesiller de yere düşürmeyecektir. Mevlana Hazretleri ‘Mum olmak kolay değildir, ışık saçmak için önce yanmak gerekir’ diyor. Biz bugün bu mücadeleyi vereceğiz, bu sıkıntıları çekeceğiz ki sonrasında kendimizle birlikte tüm kardeşlerimize, tüm insanlığa faydamız dokunabilsin.

Haberin Devamı

DAEŞ TEPKİSİ:Bugün, İslam aleminin başına musallat olan örgütlere baktığımızda hepsinin de Mevlana’nın en önemli temsilcilerinden biri olduğu sevgi medeniyetimizin düşmanları olduğunu görürüz. DAEŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, El Kaide gibi örgütlerin İslam’a ve Müslümanlara verdiği zararı tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir. Müslümanları, Müslüman kisvesi altındaki canilerle terbiye etme projesi maalesef İslam coğrafyasının her köşesinde işliyor, işletiliyor.

MÜSLÜMANLARIN İHTİYACI VAR:Mevlana hazretleri diyor ki ‘Acı su da tatlı su da birbirine benzeyebilir, aralarındaki farka dikkat et.’ Evet bu suların görünüşleri aynı olabilir ama insan üzerindeki sonuçları çok farklıdır. Bu terör örgütleri, İslam’a ait sembolleri kullanıyor olabilir ama bu onların İslam’ın en büyük düşmanları olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Adaletle zulüm arasındaki farkı, ağaçla dikeni sulamak kadar yakın gören Mevlana’nın o hassas vicdan terazisine bugün tüm insanlığın özellikle de biz Müslümanların çok ihtiyacı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum.

Haberin Devamı

SURİYE TEPKİSİ:Yanı başımızda 400 bin masumun hayatını kaybettiği, 12 milyon insanın evinden, yurdundan olduğu bir zulüm yaşanırken şu veya bu gerekçeyle buna rıza gösterenler, dikeni sulayanların ta kendisidir. Biz karşımıza kim çıkarsa çıksın, hangi bedelleri ödersek ödeyelim, vicdan terazimizi kaybetmeyeceğiz, elimizdeki suyu ağaçlara vermeyi sürdüreceğiz. Aksi takdirde Mevlana Hazretlerinin huzuruna başımız dik, alnımız ak olarak gelemeyiz.