Siyaset İstanbul’a yoğunlaşacak

İstanbul’a yoğunlaşacak

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim programında kritik değişiklikler yaparak, kampanyasının merkezine İstanbul’u koydu.

İstanbul’a yoğunlaşacak

CHP lideri, Ankara ve İzmir programlarını azaltırken, seçimin son haftasının neredeyse tamamını İstanbul’a ayırdı. Program değişikliğinde son kamuoyu araştırmalar etkili oldu. Araştırma sonuçlarına göre “bıçak sırtı” görülen ve ağırlık verilmesi gereken seçim çevreleri yeniden belirlendi.

Haberin Devamı

Milliyet’in edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yeni programı kapsamında ‘kazanılacak gözüyle bakılan’ Ankara programlarını azaltırken, risk almamak adına İstanbul’a “özel” ağırlık verecek. CHP lideri, kampanyanın son 7 gününün 6’sında İstanbul’da olacak. Böylece Kılıçdaroğlu, kampanya boyunca İstanbul’u toplamda 9 kez ziyaret etmiş olacak. İstanbul programlarının artırılması için son haftadaki Ankara, İzmir ve Adana programları iptal edildi, bazıları ise erken tarihe kaydırıldı. Kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a daha fazla ağırlık vermesiyle, özellikle belirlenen bazı adaylara tepkili olan seçmenin yeniden kazanılabileceğini ifade etti.