Siyaset Istanbul Emniyeti Hasdal’a taşınacak

Istanbul Emniyeti Hasdal’a taşınacak

26.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Teşkilatı’nın çok daha verimli, çok daha farklı hizmet verebileceği yeni emniyet külliyesinin inşa edileceğini açıklayan Erdoğan, “Burası gayet güzel bir külliye olacak” dedi

Istanbul Emniyeti  Hasdal’a taşınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Teşkilatı’nın Hasdal’da yapılacak yeni emniyet külliyesine taşınacağını açıkladı.
Cuma namazını Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde kılan Erdoğan, ardından Dolmabahçe Meydanı’nda düzenlenen ‘Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni’ne katıldı. Konuşmasına göreve yeni başlayan 520 emniyet bekçisine başarılar dileyerek başlayan Erdoğan, “Gece gündüz görev yapan emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın tüm mensuplarına milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Şu ilkelerden asla taviz veremeyiz, o da nedir? Tek millettir, tek bayraktır, tek vatandır, tek devlettir. Bu dört tane unsur bizim için hayatidir, asla bunlardan taviz vermeyeceğiz. Ne bu noktada milletimizi böldürtürüz ne bayrağımıza eş paçavralar üretmeye çalışanlara imkan veririz ne vatanımızı böldürtürüz ne de devlet içinde devlet kurmaya müsaade ederiz. Onun için kararlıyız, azimliyiz” ifadelerini kullandı.
‘Hırsız içerden olunca’
Bugüne kadar hiçbir şehidin kanının yerde bırakılmadığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:
“Teröristlere misliyle cevabını verdik, veriyoruz. İnlerine girdik, giriyoruz. Girmeye devam edeceğiz. Bunların kökünü kazımakta kararlıyız ve Allah’ın izniyle de kazıyacağız. Çünkü bu milletin huzurunu, bu milletin özellikle gururunu çiğnemeye, yok etmeye kimsenin hakkı yok ve bu ülkeyi bölmeye de kimsenin hakkı yok.”
Bir yerde suç oranı yükselmişse bunun iki ihtimali olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Birinci ihtimal suçların takibini yapmakla görevli güvenlik kuvvetlerimizden bazıları suçlularla işbirliği içindedir. Bu durumda hırsız içeride olunca kapı kilit tutmaz misali zaten beyhude bir mücadele veriliyor. Yapılması gereken önce içerinin temizlenmesidir. FETÖ’nün ülkemize verdiği en büyük zararlardan biri de polis ve jandarma teşkilatlarına verdiği zarardır. İkinci ihtimal, güvenlik kuvvetlerimizin sayı, teçhizat ve istihbarat yönünden zayıflığı söz konusudur. Bu eksikleri süratle gideriyoruz. Hasdal’da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz. Bu yeni emniyet külliyemizde İstanbul Emniyet teşkilatımız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkana kavuşacak ve burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendirmeyle gayet güzel bir külliyeye olacak. Yeni hizmete giren motosikletler, suçla mücadeleye önemli katkılar sağlayacak. Bizim gençliğimizin önemli figürlerinden olan bekçilik sisteminin yeniden hayata geçirilmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

Istanbul Emniyeti  Hasdal’a taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende bekçi düdüğü çaldı.

‘Uyuşturucuya ağır müeyyide’

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları MKYK toplantısında özellikle narkotikle alakalı kararlar aldıklarını ve uyuşturucuyla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurguladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün yayınlanan KHK ile uyuşturucu ile alakalı ağırlaştırılmış müeyyideler getirildi. Eczanelere varınca kadar gideceğiz. Captagon vesaire bunların satıldığı yerlerin araştırılması noktasında kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Okullarımız çevresinde uyuşturucu noktasında faaliyet gösteren bütün bu soytarılara, alçaklara karşı ben, güvenlik güçlerimizin ciddi operasyonlar ile bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum. Çünkü bunlar yavrularımızın katili. Özellikle son dönemde çok sık şikayetle karşılaştığımız uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleri ile mücadele konusunda çok daha büyük gayret bekliyorum.”

‘Kaza haberlerini duymak istemiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda bayram tatili öncesi vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Erdoğan, “Sizler yollarda eğer yolların kuralını, bir kenara koyar da duygusallıkla hareket eder ve hız yapma noktasına gelirseniz, hem ailelerinizi hem bizi üzersiniz. Biz, istiyoruz ki bu yollardan, bu trafik kazaları her ne kadar son yıllarda ciddi manada azalmışsa da kaza haberlerini duymak istemiyoruz. Bayram acıyla değil, mutlulukla kutlansın istiyoruz. Kurban Bayramımız şimdiden mübarek olsun diyorum” dedi.

‘Mücadele azmimiz cumhuriyetimizin güvencesidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir” ifadesini kullandı.
Anadolu’nun ana vatan haline gelişinin yolunu açan Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve bugünkü Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı ağustos ayının son haftasının, Zafer Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti: “26 Temmuz 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur... Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”
Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. l ANKARA Milliyet