Siyaset ‘İstanbul Türkiye’nin vitrinidir’

‘İstanbul Türkiye’nin vitrinidir’

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taksici esnafının sorunlarının ele alındığı görüşmede, “İstanbul bizim vitrinimiz. Taksi araçları ve şoförler daha özenli olmalı. Temizlik ve konfor bu açıdan önemli” mesajı verdi.

‘İstanbul Türkiye’nin vitrinidir’

Taksiciler haziranda bitecek ÖTV indiriminin uzatılmasını talep ederken Erdoğan bu talebi not aldı ve cuma günü Yenikapı’da esnafla yapacağı buluşmaya atıfta bulunarak, “Müjdelerim olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, önceki gece Ankara’ya gelmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Görüşmeye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

Daha fazla özen

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, görüşmede Erdoğan, taksicilerin sorunlarını dinlerken kendi beklentilerini de aktardı. Erdoğan, İstanbul taksi esnafının önemine dikkat çekerek, “İstanbul bizim vitrinimiz, balkonumuz, Türkiye’nin vitrini. En önemli görünen noktası da havaalanında merkeze kadar olan istikametler. Taksi araçları ve şoförler daha özenli olmalı. Temizlik ve konfor bu açıdan çok önemli. Trafik kurallarına uyulması, araçların temiz, bakımlı, düzenli ve yeni olması da önemli. Bu konulara daha fazla dikkat edilmesi gerek” dedi.

Haberin Devamı

Müjdeler cuma günü

Erdoğan, taksici esnafının sorunlarını ve taleplerini kendisi bizzat tek tek not aldı. 2 saate yakın süren görüşmede, taksiciler korsan taksi taşımacılığı, haziranda bitecek olan ÖTV’nin uzatılması, taksimetre ücretlerinin düşük olduğu yönündeki konuları gündeme getirdi.

Esnafın taleplerini “haklı” bulan Erdoğan, cuma günü Yenikapı’da esnafla bir araya geleceği toplantıyı işaret ederek, “müjdelerim olacak” dedi.

24 Mayıs Cuma günü İstanbul Yenikapı’da geniş katılımlı bir toplantıyla esnafla bir araya geleceğini kaydeden Erdoğan, taksici, minibüsçü, servisçi ve tüm esnaflara yönelik bazı yeni adımları açıklayacağını iletti. Ancak müjdelere ilişkin detay ve bilgi vermedi.

Sanatçılara iftar verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Mayıs Cumartesi akşamı sanatçı ve sporcularla gelenekselleşen iftarda bir araya gelecek. İftara İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından, “Her şey çok güzel olacak” paylaşımlarıyla dikkat çeken bazı sanatçıların da davet edildiği kaydedildi.