Siyaset ‘İstanbul turu’ tartışma çıkardı

‘İstanbul turu’ tartışma çıkardı

30.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Partili Sait, “İzmirlilerin yaşamına müdahale edilmediğini göstermek için İstanbul turu düzenleyecek” haberlerinde yanlış anlaşıldığını söyledi. CHP’li Çıray ise Sait’i eleştirdi

‘İstanbul turu’ tartışma çıkardı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in “AK Parti, İzmir’in yaşam tarzını değiştirecek” söylemlerine gösterdiği tepki tartışmalara neden oldu. Sait, “AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmirli 50 kişilik grubu, yılbaşı gecesi İstanbul’da ağırlayacak” diye verilen haberin asılsız olduğunu söyledi. Sait dün yaptığı açıklamada, “Ben böyle bir yorum ve açıklama yapmadım. Sadece Kordon’daki işyerleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki sürtüşmeye atıf yaparak, İstanbul’da da benzer işletmelerin olduğunu ve orada böyle olayların yaşanmadığından söz ettim” ifadelerini kullandı. Sait, şöyle devam etti: “15-16 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Balkan Buluşması nedeniyle gideceğimiz İstanbul’a Kordon İşadamları’ndan bir grubun katılmasını teklif ettim. Sayın Topbaş teklifimizi kabul etti ve 15 Kasım günü İzmir’den gelecek olan grupla kahvaltıda buluşacağını, bir boğaz gezisi yaptırabileceğini iletti. Ertesi gün de bu grupla İstanbul Balkan Buluşması’nda bir arada olacağız. Olay bu.”

Ayıplı proje
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, Sait’i özür dilemeye çağırdı. Çıray ise açıklamasında, “İzmirlilere Kuruçeşme’deki eğlence mekanlarını gezdirip ‘Reina’ ve ‘Locca’da içki de içirecekmiş. Böylece ’İstanbul’u AK Parti yönetiyor ama hayat tarzına müdahale edilmiyor’ mesajını verecekmiş. Çok ayıp çok. Sayın Sait nasıl bir İzmir milletvekilidir ki İzmirliler’in kaybetmek istemedikleri hayat tarzından ne kastettiklerini hala anlamamış. Bu proje ayıplı bir projedir.”