Siyaset 'İstiklal Harbimizi bilmeyen milletimizin ruhunu anlayamaz'

'İstiklal Harbimizi bilmeyen milletimizin ruhunu anlayamaz'

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kastamonu’da Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği güzergahta düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün açılış törenine katıldı.

İstiklal Harbimizi bilmeyen milletimizin ruhunu anlayamaz

Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, anlamlı yürüyüşün gençler ile yarınlara daha güçlü bilinç ve şuurla taşınması için burada olduklarını söyledi. Tarihin en onurlu mücadelelerinden birini zaferle taçlandıran ve ardından Cumhuriyeti kurarak milli iradeyi, milletin yolunu belirleyecek tek ve yegane unsur haline getiren Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Gazi Meclis’imizin ve ordumuzun tüm kahramanlarını şükranla yad eden Kasapoğlu,  Kurtuluş Savaşı’nın alelade bir savaş olmadığını, bunu herhangi bir savaş zannedenlerin Türkiye’yi ve Türk milletini anlamasının imkanı bulunmadığına işaret etti.  Kasapoğlu, “Anadolu’da 1 asır önce neler yaşandığını bilmeyen, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta verilen mücadeleyi anlamayan, Malazgirt’le başlayan ve İstanbul’un fethini, Balkan Savaşları’nı, Birinci Dünya Savaşı’nı, Trablusgarp’ı, Kut’ül Amare’yi ve İstiklal Harbi’mize kadar gelişen süreci tüm manasıyla  içselleştirmeyen hiç kimse milletimizi millet yapan ruhu da göremez, anlayamaz” dedi.

Haberin Devamı

4 gün sürecek

Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği güzergahta düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün açılış törenine katılan Bakan Kasapoğlu, daha sonra elinde Türk bayrağı ile yürüyüşte yer aldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Türk Ocakları önünden başlayan yürüyüşe katılanlara şehir merkezinden geçerken vatandaşlar tarafından konfeti ve çiçekler atıldı. Bakan Kasapoğlu, yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde yürüyüşçülerle vedalaştı. İstiklal Yolu güzergahında 4 gün sürecek 95 kilometrelik yürüyüş, 11 Haziran Cuma günü Kastamonu’da sona erecek.