Siyaset İYİ Parti korkusundan bu ittifakı kurdular

İYİ Parti korkusundan bu ittifakı kurdular

02.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçime girememe riskini ortadan kaldırmak için yapılan olağanüstü kurultayda konuşan Akşener, Ak Parti MHP ittifakının korku ve çıkar ittifakı olduğunu savundu, “Bizim ittifakımız milletle olacak” dedi

İYİ Parti korkusundan bu ittifakı kurdular

İYİ Parti’nin 1. Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday olan Meral Akşener 1060 oyla yeniden genel başkan seçildi. Ankara Spor Salonu’ndaki kurultayda divan başkanlığına Ahad Andican seçildi. Akşener kürsüye gelirken hazırlanan sürpriz koreografi doğrultusunda tribünlerde “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” pankartları açıldı. Platformun sonuna doğru, Akşener, tribünlerden torunu Pars’ı kucağına alıp, platforma çıkardı. Babaanne ve torun, platformun son bölümünde salonu birlikte selamlayarak yürüdü. Salonda protokol yerine gaziler, kadınlar, gençler ve çocuklarla birlikte tribünde oturan Akşener kurultay konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KORKU DUVARLARINI YIKACAĞIZ: Ülkemizi yönetenler, ülkemizdeki sessizliği, sokaklardaki hareketsizliği, işler yolunda olarak anlamaktadır ya da öyle yorumlamak işlerine geliyor. Oysa herkes biliyor, ülkemizdeki bu sessizlik, huzurun sessizliği değil, korkunun sessizliğidir. Bizler, biz İYİ’ler, O korku duvarlarını yıkacağız! Bizler korkudan susanlardan değiliz. 28 Şubat’ta da değildik, Ergenekon dalgalarında da değildik, FETÖ’nün 2010 referandumunda da boyun eğmedik. Bugün de boyun eğenlerden değiliz! Olmayacağız!

DAĞ OLSAN DURAMAZSIN: Bugün ülkemizi yönetenler, kendi düzenlerini kurmak için ülkemizin düzenini bozdular. Kendi ikbalini ve makamlarını koruyabilmek için yapamayacakları şey yoktur. Makam ve mevkilerini koruyan her şey güzel, her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes hain, herkes düşman onlar için. Bu aziz millet ‘Artık yeter!’ dediğinde biter en güçlü saltanat. Ve bu millet ‘haydi’ dediğinde, önünde kaya olsan, dağ olsan duramazsın!

Haberin Devamı

ÇIKAR İTTİFAKI: Sayın Erdoğan’ın engin ittifak tecrübesi derhal devreye girmiştir. Neydi o engin ittifak tecrübesi? Önce BOP, Büyük Ortadoğu Projesi ittifakını kurdular. Sonra PKK ile çözüm ittifakı diyerek ‘çukur ittifakı’ yaptılar. FETÖ ile tüm devleti ‘paylaşma ittifakı’nı ise çoktan kurmuşlardı. Şimdi de Balgat (MHP) ile ittifak kurdular. Halkımız onlara hemen isimlerini verdi: Bu ittifak olsa olsa ‘çıkar ittifakı’ olur! Sayın Erdoğan’dan bir talebimiz var: Seni çıkar ittifakı telaşına düşüren nedir? Nedir seni Saadet Partisi’ni ikna turlarına çıkaran, iyice asabileştiren? Önüne koyup kara kara düşündüğün araştırma sonuçlarını söyle. Söyle de İYİ Parti’den neden korktuğunuzu milletimiz bilsin.

DİMDİK DURAN KARAKTERİMİZ VAR: 28 Şubat’ta korku dağları beklerken, yağlı kazıkla tehdit edildiğimizde, dönemin ceberutları karşısında dimdik duran karakterimiz var bizim! Peki ya sizin? 15 Temmuz’da millet devleti sokaktan toplarken, uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin! Ama siz lafa gelince milleti çok seviyorsunuz değil mi? Bu maskeli balo bitsin, artık bitsin! Siz gerçekten bu milleti sevmekte samimi olsaydınız, ‘FETÖ beni aldattı’ demek yerine, utanç içinde istifa ederdiniz... Etmeliydiniz!

Haberin Devamı

Akşener için yeni beste

Kurultayın sloganı ‘İYİ’ler kazanır’ oldu. MHP ve HDP’nin davet edilmediği kurultayda Akşener salona girerken ışıklar kapatıldı ve davetliler cep telefonlarının ışıklarını yakarak Akşener’i “Cumhurbaşkanı Akşener” diyerek selamladı. Akşener için bestelenen, “Gözleri yıldız gibi, kaşları hilal / Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar / Evlad-ı fatihan derler, adı Meral” sözlerinden oluşan şarkı seslendirildi. Akşener oy kullanan 1061 delegeden 1060’ının oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. 1 oy geçersiz sayıldı.