Siyaset İzmir Emniyet Müdürlüğü, Hilmi Özkök'e suikast iddiasını değerlendirdi

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Hilmi Özkök'e suikast iddiasını değerlendirdi

30.06.2009 - 15:15 | Son Güncellenme:

Suikast hazırlığı belirlenmedi

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Hilmi Özköke suikast iddiasını değerlendirdi

İZMİR'in Urla İlçesi'nde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün villasının bulunduğu siteye komşu villada, silah ve mermi ele geçirildiği, bunun da suikast hazırlığı olabileceği yönündeki iddaların, yersiz olduğu bildirildi. Polis yetkilileri, böyle bir hazırlık tespit etmediklerini dile getirdi. Hilmi Özkök de yaptığı açıklamada, iddialara katılmadığını söyledi.
İzmir'in Urla İlçesi'nde polis ekipleri, 10 gün önce gelen bir ihbar üzerine, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün villasının bulunduğu Yeniceköy Mahallesi, Sefaköy Caddesi'ndeki başka bir villada, uyuşturucu araması yapmıştı. Aramalar sırasında hint kenevirlerinin yanı sıra inşaatı süren villanın bekçi kulübesinde, biri otomatik olmak üzere 3 tabanca ile bir tüfek ve 210 mermi ele geçirilmişti. Villada bekçilik yapan ve çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan Y.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, müteahit M.E. ve yeğeni de gözaltına alınmıştı. 

ÇETE BAĞLANTISI BULUNMADI 
Polis ve istihbarat ekiplerinin yaptıkları araştırmaların ardından suikast girişimi hazırlığı ve herhangi bir çeteyle bağlantıları, belirlenemeyen zanlılardan M.E. ve yeğeni sevkedildiği adliyede savcıya verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Bekçi Y.A. ise tutuklandı.
Polis yetkilileri de bugün basında ele geçirilen silahlarla Hilmi Özkök'ün ilintilendirilmesi haberleriye ilgili yaptıkları açıklama herhangi bir bağlantı tespit etmediklerini, olayın zanlıların silah bulundurma merakından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. 

ÖZKÖK DE İDDİAYI DOĞRULAMADI 
Konuyla ilgili açıklama yapan Hilmi Özkök ise operasyonu duyduğunu ancak söz konusu siteyle kendi evinin bulunduğu site arasından yol geçtiğini, evin sahibinin de kendi evini inşa eden müteahhit olduğunu dile getirdi. Özkök açıklamasında ayrıca, polisin kendisine suikast girişimi olacağına yönelik uyarıda bulunmadığını, böyle bir olayın hazırlığının da yapıldığını düşünmediğini söyledi. Özkök'ün de villasının bulunduğu sitede henüz inşatlar tamamlanmadı.