Siyaset Jandarma ve tüm polisler trafik cezası kesebilecek

Jandarma ve tüm polisler trafik cezası kesebilecek

08.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KOM Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” tanıtım programına katıldı.

Jandarma ve tüm polisler trafik cezası kesebilecek

Trafikte aldıkları tedbirlerin de olumlu sonuçlar verdiğini bildiren Soylu, en çok kazanın yaşandığı 20 kaza kara noktası tespit ettiklerini ve bunlara özel önlemler aldıklarını anlattı. Soylu, maket trafik aracı uygulaması kapsamında 582 maket trafik polisi aracı yerleştirdiklerini ve bu bölgelerde trafik kazalarında yüzde 17.5 oranında azalış elde ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

‘Hız uyarısı’ yaptı

Trafik kazalarının sebepleri arasında her zaman için ilk sırada yüzde 60-70 oranla aşırı hızın geldiğini belirten Soylu, “Yani ayağımızı biraz gazdan çeksek, yaşanan kazaların birçoğunun önüne geçmiş olacağız” dedi.

“Bu yolda hep birlikteyiz” sloganıyla yeni süreç başlattıklarını belirten Soylu şu bilgileri verdi: “İçişleri Bakanlığı’nca 2018 yılı eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine, emniyet müdürlüklerimize ve jandarma komutanlıklarımıza gönderilmiştir. 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin belirtilen kampanyada denetim faaliyetlerinde görev alması için 81 il valiliğine talimat gönderilmiş, bu kampanyada görev alacak yaklaşık 350 bin kolluk personeline konunun tebliğ edilerek, aktif olarak görev almalarının sağlanması istenmiştir. Her jandarma ve her polis arkadaşım trafikteki bütün araçları dışarıdan gözetleyecekler.”

Haberin Devamı

Soylu, emniyet kemeri takmayan, direksiyon başında cep telefonuyla konuşan ve makas atan sürücüler hakkında ceza uygulamasının yapılacağını kaydetti.