Siyaset Kahraman’a ‘kadro’ sorusu

Kahraman’a ‘kadro’ sorusu

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Divan Katibi Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a “kadro” mektubu gönderdi.

Kahraman’a ‘kadro’ sorusu

İstanbul Milli Saraylar’da taşeron işi yapan 86 kişinin 4-C statüsünde Meclis’e kadrolu olarak alınma işlemi yapıldığını öne süren Hakverdi, birkaç aydır taşeronda çalışan, emekliliğine birkaç ay kalan ve bazılarının da sadece evrak üzerinde çalışır gözüken bu kişilerin alımında hangi kriterlerin gözönünde bulundurulduğunu sordu.
Hakverdi, mektubunda şunları kaydetti:
“Bu kadro alımlarında hangi liyakat kuralları gözününde bulundurulmuştur? Sizlerin kamuoyu vicdanını yaralayacak uygulamalar içerisine girmesi sadece Başkanlık makamını değil, Yüce Meclisimizin tamamını zan altında bırakacaktır. Öte yandan kadro alımlarında izlenmesi gereken mevzuat dışında bizleri bağlayan siyasi ve ahlaki prensiplerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu kadro alımlarının liyakat ilkeleri aksine, siyasi kişisel yakınlık ve akrabalıklar göz önünde bulundurularak yapılmaıs her fırsatta kamuoyu önünde şahsınızın da deklare ettiği dini değerlerimizle de bağdaşmamaktadır.”
l ANKARA Milliyet