Siyaset Kalem tutan elde silah var

Kalem tutan elde silah var

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK tarafından çocukları dağa çıkarılan ve Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’la bir araya geld

Kalem tutan elde silah var

PKK tarafından çocukları dağa çıkarılan ve Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi, CHP’lilerle görüştü. HDP ve BDP’lilerle bugün görüşmesi beklenen aileler, Erdoğan ile yaptıkları yarım saatlik görüşmenin ardından Milliyet’e konuştu.
14 yaşındaki oğlu Vedat’tan 10 aydır haber alamadıklarını söyleyen baba Şemsettin Güven, oğlunun bir gece vakti evden ayrılıp dağa gittiğini anlattı. 2 defa Mahmur Kampı’na giderek oğlu ile ilgili bilgi almaya çalıştığını söyleyen baba Güven, “‘Allah için 10 dakika görüştürün’ dedim. Hiç görüştürmediler. Döndükten sonra BDP ile görüştüm. ‘Haberimiz yok’ diyorlar. Peki bu çocuğu kim gönderdi oraya? 14 yaşında bir çocuk nasıl gidebilir dağa? Kalem tutacak ellere niye silah verilsin? Allah korkusu yok mu bunlarda?” dedi.
Kaçırılmadı; ikna edildi
Oğlu 7 aydır dağda olan Meral Çapa ise oğlunun Dicle Üniversitesi’nde Muhasebe Bölümü’nde okuduğunu söyledi. Oğlunun bir gün ‘okula gidiyorum’ diyerek evden çıktığını ve bir daha dönmediğini ifade eden Çapa, “Çok aradık, peşinde dolaştık ama bize hiçbir haber veren olmadı. Sağ mı, değil mi onu bile bilmiyorduk. Oturma eylemine gittikten sonra oğlumu televizyonda verdiler, ilk orada gördüm” dedi.
16 yaşında lisede okuyan oğlu Vedat Aydın’ın bir sabah okula gittiğini ve dönmediğini ifade eden anne Leman Aydın da şunları söyledi: “Bu çocuklar kaçırılmadı; kandırıldı. Ben oğlumun sabahleyin kahvaltısını verdim; ayakkabılarını giydi her zamanki gibi bana ‘öğlen ne yemeği yapacaksın?’ dedi. ‘İstediğin yemeği yapayım; börek yapayım’ dedim. Okula gitti; bir daha dönmedi. 2 ay oldu börekleri hala dolapta duruyor. Sorduk, soruşturduk; oğlum dağdaymış. BDP söyledi bize. Selahattin Demirtaş, çocuklar kendi iradesiyle gitti diyor. Benim oğlum öğle yemeğini beğenmediği zaman ağlardı. Bu çocuk hangi irade ile dağa gidecek?"