Siyaset Kamer Genç’e son görev

Kamer Genç’e son görev

25.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski CHP milletvekili Genç için Kartal Cemevi’nde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Genç bugün memleketi Tunceli’de toprağa verilecek

Kamer Genç’e son görev

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede cuma günü vefat eden Türk siyasi hayatının renkli siması eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için dün Kartal Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Genç’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Başbakan Tansu Çiller, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, eski bakanlardan Mehmet Moğultay, Namık Kemal Zeybek, Yaşar Okuyan ve Ufuk Söylemez ile partililer ve çok sayıda seveni katıldı.

Genç’in eşi Sevim, oğlu Seçkin, kızı Seçil, ağabeyi Kazım ve kuzeni Haydar Genç, taziyeleri kabul etti. Sevim Genç yaptığı konuşmada, “Hepinize saygılarımı sunuyorum. Eşim de burada olsaydı büyük bir mutluluk duyacaktı bu kadar nezih topluluktan, saygın topluluktan dolayı... Allah hepinizden razı olsun” dedi.

CHP PM üyesi Sezgin Tanrıkulu, “Ülkenin, Dersim’in, CHP’nin başı sağolsun. 30 yıldan fazla bir süredir parlamentoda ayrımsız bütün yurttaşlarımızın temsilcisi oldu, sesi oldu. Ezilenlerin, kimsesizlerin sesi oldu. Hiçbir zaman eğilmedi, özellikle de zalimlere karşı eğilmedi, hep dik durdu. Parlamento kendisini çok arayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Meclisimizin gülüydü’

Genç’in Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk çizgisine bağlı bir siyasetçi olduğunu söyleyen Kültür ve Devlet Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, “Meclisimizin gülüydü. En çalışkan milletvekiliydi” ifadesini kullandı.

TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Parlamenter demokrasinin korkusuz ve örnek milletvekilliğini yapmıştır. Halkın sesiydi, kimsesiz ve yalnızların sesiydi” dedi.

Tunceli’ye uğurlandı

Kılınan cenaze namazının ardından Genç’in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına alınarak Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıktı. Genç için bugün saat 10.00’da Tunceli Cemevi’nde ardından Nazımiye Cemevi’nde iki tören daha yapılacak ve vasiyeti üzerine köyünde toprağa verilecek.