Siyaset ‘Kardeş parti’ye ziyaret

‘Kardeş parti’ye ziyaret

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Lale Karabıyık ile kuruluşunun 32. yıl dönümü dolayısıyla DSP’yi ziyaret etti.

‘Kardeş parti’ye ziyaret

Genel Başkan Önder Aksakal ve parti yöneticileriyle bir süre görüşen Kılıçdaroğlu daha sonra bir açıklama yaptı.
“Kardeş parti” diye nitelediği DSP’nin 32. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, dünkü (önceki günkü) kutlama törenine CHP’nin grup toplantısı nedeniyle katılamadıklarını belirtti.
‘DSP 3 kez yönetti’
Kılıçdaroğlu, “Bu vesileyle kendilerini ziyaret ettik ve iyi dileklerimizi DSP’nin Genel Başkanı’na aktardık. Bu arada doğal olarak Türkiye’nin iç ve dış sorunları da gündeme geldi. Sorunların ağırlığı, çözümü konusunda karşılıklı olarak düşüncelerimizi aktardık” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aksakal da kuruluşunun 32. yıl dönümünü kutladıkları partilerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni üç kez yönettiğini anımsattı. DSP’nin devlet tecrübesi, kadroları ve birikimleri bulunduğunu anlatan Aksakal, “Bizler Atatürk Cumhuriyeti’nin devamı yönünde siyaset yapan ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüten kardeş partileriz” ifadesini kullandı.

‘Çıkış yolu, Atatürk’tür’

Atatürkçülük tartışmalarıyl ilgili Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk de bir açıklama yaptı. Türk, “Atatürk, ömrünü hizmetine verdiği Türk milletinin kalbinde ve kafasında her zaman yaşayacak büyük bir devlet kurucusu ve devrimcidir” diyen Türk, şöyle devam etti: “Atatürkçülük, onun kurduğu Türkiye Devleti’nin bağımsızlığını savunmak, Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini Anayasa’da yazılı nitelik ve özellikleriyle korumak ve geliştirmek, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini bütün gerekleriyle uygulamaktır. Kısacası bu, çağdaş, aydınlık, demokratik Türkiye için çalışmak demektir.”
Türk, “İçinde bulunduğumuz siyasal ve sosyal bunalımdan çıkış yolu, Atatürk’ün gösterdiği yoldur” ifadelerini kullandı. l ANKARA Milliyet

KKTC’ye kutlama mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 34. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Kılıçdaroğlu, 34. kuruluş yıl dönümü nedeniyle twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Kıbrıs Türklerine bir vatan bırakan kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı