Siyaset Karşıma çık, senin karizmanı çizeyim

Karşıma çık, senin karizmanı çizeyim

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın, “Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan, hani diyorsun ya ‘Ben karizmatiğim’, gel karşıma çık, göstereyim ben sana karizma neymiş ne değilmiş. Sen hesap bilseydin memleket bu halde mi olurdu? dedi...

Karşıma çık, senin karizmanı çizeyim

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Çorlu Belediyesi’nin yaptıracağı Trakya Gösteri ve Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Ama bir zat var ki o zat da kavga peşinde. Arkadaş bu memlekette kavga etmediğin bir adam kalmadı. Kavga etmesen ne olur? Bir hafta konuşmasan ne olur? Bir hafta konuşmasa vallahi memlekete huzur gelecek. Vatandaş huzur içinde evinde oturmak, televizyonu açıp haberleri dinlemek istiyor. Yok... Sabah, öğle, akşam kavga” diye konuştu.
Erdoğan’a SSK tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor. SSK’nın başında olduğu dönemdeki 2.5 milyarlık zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyara denk geldiğinden bu zatın haberi yoktur. Şimdi otursun bir de bunun hesabını yapsın” sözlerine de cevap veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya ‘Ben karizmatiğim’, gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, neden karşımda konuşmuyorsun. Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir. Ama gelemez, cesaret edemez. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa, niye konuşuyor? Gelsin oturalım konuşalım, bana hesap soracakmış, gelsin sorsun.”

Haberin Devamı

Canlı yayın çağrısı

Karşıma çık, senin karizmanı çizeyim


Kendisinin kavga etmediğini, bilgisiyle, kültürüyle ve özgüveniyle konuştuğunu belirten ve Erdoğan’ı televizyonda tartışmaya davet eden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir daha söylüyorum. Sevgili Erdoğan ben adam yemem, kavga etmem. Cesaretim var, senin de cesaretin varsa, yüreğin varsa, sağda solda konuşmaya gerek yok. Senin dünya kadar televizyon kanalın var. O televizyonları al yürekliysen, gel karşıma çık. Adam gibi oturup hesaplaşalım. Adım gibi biliyorum, gelmeyecektir.”
‘Açığımı bulamazsın’
“Siyasetçi cebini düşünmez, halkı düşünür” diyen Kılıçdaroğlu, kazandığı her kuruşun hesabını verebileceğini belirterek “Siyasete atıldığım gün tüm malvarlığımı internet sitesine koydum, eşimin yüzüğüne kadar. Hepsi benim alın teriyle kazandığım paraydı. Yıllarca incelediler, acaba bu Kılıçdaroğlu’nun bir açığını bulabilir miyiz diye. Bulamazsın kardeşim, bulamazsın. Biz kul hakkı yemeyiz” diye konuştu. Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan, senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Musluğu açan kadın, 5 çeşit vergi ödüyor bu ülkede. Senin çocukların niye oralara milyonlarca dolar para gönderiyor? Cevabını verecek misin? Ele veriyorsun talkını, kendin yutuyorsun salkımı” dedi.
Daha sonra il merkezine geçerek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın toplu açılış ve temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, “Biz verdiğimiz bütün sözleri tuttuk. Düne kadar bizi eleştiriyorlardı, şimdi anladılar hizmeti ancak CHP’li belediyeler yapar” diye konuştu.

‘2019 Türkiye için çıkış noktasıdır’

2019 seçimlerinin Türkiye için çıkış noktası olacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Sevgili Çorlular, unutmayın 2019’da önümüzdeki iki seçenek var. Bir ya tek adam rejimi için oy kullanacağız ya da çocuklarımız için demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimizin görevi oturup düşünmektir. Hepimizin görevi daha güzel bir Türkiye inşa etmektir. Hepimiz farklı düşünebilir, kimliklerimiz, inançlarımız yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama hepimiz al bayrağın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Birlikte namerde muhtaç olmadan birlikte yaşamaktır. Bunu sağlamak için yerelden başladık tepeye kadar gideceğiz. Allah’ın izni sizin oylarınızla” dedi.

CHP Parti Meclisi 29 Kasım’da toplanacak

CHP’nin kurultaydan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisi (PM) yılın son toplantısını 29 Kasım’da gerçekleştirecek.
Alınan bilgiye göre, CHP, 3 Mayıs’ta başlayan takvim çerçevesinde Diyarbakır, Bitlis, Çankırı, Iğdır, Bingöl ve Batman il kongrelerini tamamladı. Bugüne kadar 155 ilçede de kongrelerini yapan CHP, yıl sonuna kadar kongre sürecini tamamlayarak büyük kurultayını toplayacak.
CHP’de PM tarafından belirlenecek kurultay kararının ise Ocak 2018 sonu veya şubat başı verilmesi tahmin ediliyor.
Öte yandan, iki ayda bir toplanan PM’nin ise 29 Kasım’da yapılacağı bildirildi. PM, saat 11.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yılın son toplantısını gerçekleştirecek. PM’nin büyük kurultay tarihini belirlememesi durumunda bu yetkiyi Merkez Yönetim Kurulu’na bırakması da ihtimaller dahilinde. Böyle bir durumda PM’nin, mevcut üyeleriyle bir daha toplantı gerçekleştirmesi beklenmiyor.

Yeni üyeler belirlenecek

CHP’de 60 üyeden oluşan PM, yeni yılın ilk aylarında gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultay’da yenilenecek. İki gün sürecek büyük kurultayda, ilk gün genel başkanlık, ikinci gün de PM seçimi yapılıyor.
Bu arada CHP’nin yaklaşan büyük kurultayında genel başkanlık için adaylığını açıklayan olmadı. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olması beklenen kurultayda, Genel Başkanlığa aday olabilmek için üye tam sayısının en az yüzde 10’unun yazılı önerisi gerekiyor.

Partinin 35. Olağan Kurultayı’nda İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, aday olabilmesi için gerekli 128 imzayı toplayamamıştı.
l ANKARA AA

CHP, 25 bin kadını buluşturacak

CHP, kadınların seçme seçilme hakkını kazandığı ve Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanan 5 Aralık’ta Ankara Arena’da büyük bir kadın buluşması için harekete geçti. “Hakkım var” sloganıyla gerçekleştirilecek buluşmaya Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller de davet edilecek.
Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre; CHP Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı’nca Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek programa 81 ilden 25 bin kadının katılması hedefleniyor.
Tüm gün sürecek programa siyasi farklılıklar gözetilmeden bugüne kadar seçilmiş ve ilk olma özelliğini taşıyan tüm kadınlar davet edilecek. Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller’in de bu kapsamda davet edileceği öğrenildi. Hayatta bulunan tüm kadın bakanlara da davetiye gidecek. Ayrıca ilk kadın valiler, kaymakamlar, belediye başkanı ve kadın muhtarlar da programa davet edilecek. l ANKARA Milliyet