Siyaset ‘Kasımpaşalı olmaktan hep gurur duyuyorum’

‘Kasımpaşalı olmaktan hep gurur duyuyorum’

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli iradeye inandığını belirten Erdoğan, “Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Biz Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık, aksine gurur duyduk” diye konuştu

‘Kasımpaşalı olmaktan hep gurur duyuyorum’

İstanbul’da eğitim yılı açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezunu olduğu Kasımpaşa’daki Piyalepaşa İlkokulu’ndaki törende “Kasımpaşalı olmaktan hep gurur duyduk” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ilk olarak iki kızının mezunu olduğu Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ndeki hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Konuşmasında, “Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de ‘8 yıllık kesintisiz eğitim garabeti’ yaşandı. Adeta şah damarımızı kestiler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı. Bir anda bu sayı 60 bine düştü. Sabır sabır sabır. İşte hamdolsun sabrın neticesinde imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Benim Kartal İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan evladım, Boğaziçi Üniversitesi’ne gidebilecekken, katsayıdan dolayı gidemedi. Aynı şekilde kızlarım bu akıbete uğradı, onlar da bu bariyelere takıldı.

Haberin Devamı

Biz de çocuklarımızı yurtdışına göndermek suretiyle, orada okudular. Oğlum Harvard’da mastırını yaptı, ondan sonra da Johns Hopkins Üniversitesi’nde doktorasını bitirmek üzere. Buradan mezun olan büyük kızım İndiana’yı bitirdikten sonra Berkeley Üniversitesi’nde mastırını ve doktorasını yaptı. Küçük kızım da aynı şekilde İndiana’yı bitirdi, London School of Economics’te mastırını tamamladı.”

‘Biz ağlardık, çünkü’

Sırf imam hatip okullarını bitirmek için tüm eğitim sisteminin felç edildiğini kaydeden Erdoğan, Fatih’teki imam hatip okulunda okurken bazı hocaların kendilerine ‘Oğlum buraya niye geldiniz? Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?’ diye sorduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Biz ağlardık çünkü biz ölü yıkayıcısı olmak için oraya gitmedik. Bu ülkede ölü yıkayıcılarına da ihtiyaç var aslında. İşin aslı bu. Yoksa ölüleriniz ortada kalır. Tek parti döneminin, imam hatipleri sadece ölü yıkayıcı olarak gören anlayış, 28 Şubat döneminde yeniden hortlatıldı. Biz, 4+4+4 sistemini getirerek bu yanlışa son verdik” diye konuştu.

Sanal dünya uyarısı

Erdoğan’ın öğrencilere öğütleri ise şöyleydi: “Bilgisayar çağındayız, az önce söyledim, sanal dünyalarda geziniyoruz. Hepsine eyvallah ama unutmayın ki aslolan insandır. Aslolan insani dokunuştur, temastır. Sanal dünyada bunu kuramazsınız. Onun için doğal dünyada bunu kurmaya devam edin. Unutmayın, ‘Sevgi emek ister’ sözü sadece bir film repliği, bir şarkı sözü, bir şiir dizesi değildir. Yerlilikten, millilikten taviz vermeden, maziden atiye giden bu yolda kararlılıkla ilerleyin.”

Kara önlüklü fotoğraf sürprizi
- Lisedeki törene, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak’la katılan Erdoğan, dün sabaha karşı süper hilali görebilmek için kalktığını ancak bulutlar nedeniyle göremediğini söyledi.
- Lisedeki törenden ayrılırken elinde tepsiyle yola inen ve makam aracını durduran garson, şöbiyet ile karadut şerbeti ikram etti. “Tatlı yemiyorum” diyen Erdoğan şerbetin tadına baktı.
- Vatandaşlar, Erdoğan konuşurken, “Dik dur eğilme Kasımpaşa seninle”, “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlensin”, Vur vur inlesin Aydın Doğan dinlesin” sloganları attı.
- Piyalepaşa’daki okul ziyaretinde bir vatandaş Erdoğan’a siyah önlüklü ilkokul fotoğrafını çerçeveleyip hediye etti.

Haberin Devamı


‘Kasımpaşalı olmaktan hep gurur duyuyorum’


Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı
Erdoğan 1965’te mezun olduğu Kasımpaşa’daki Piyalepaşa İlkokulu’nun açılış törenine katıldı. İlkokuldan mezun olduktan imam hatip okuluna gittiğini anlatan Erdoğan, “Ama imam hatip mezunlarını üniversiteye almıyorlardı. Bu sefer gittik Eyüp Lisesi’nden ‘lise fark’ adı altında okuduğumuz derslerden tekrar imtihan olduk ve ikinci diplomayla İktisadi ve Ticari İlimler’e geçtik. Bütün bu engeller, daha sonra aynı şekilde devam etti. Ama azmin önünde dağlar bile dayanamaz. Biz bu gayretle, bu azimle hamdolsun bu makamlara geldik. Önce İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduk, daha sonra Başbakan olduk, daha sonra Cumhurbaşkanı olduk. Ama bütün irade sizin. Siz, bizi oralara getirdiniz. Biz, milli iradeye inanmıştık. Milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Biz Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık, tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir. Önemli değil. Hani böyle bir kısım var ya malum medya grupları, onlar bunu küçümseyebilir. Hiç önemli değil.”