Siyaset ‘Kazı kazancılarla yıllar heba oldu’

‘Kazı kazancılarla yıllar heba oldu’

04.08.2010 - 00:55 | Son Güncellenme:

Bahçeli: Anaların gözyaşıyla Erdoğan’ın gözyaşını karıştırmayın. Biri timsah gözyaşı, diğeri pınar pınar dökülen anaların gözyaşı

‘Kazı kazancılarla yıllar heba oldu’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anaların gözyaşıyla AKP Grubu’ndaki Recep Tayyip Erdoğan’ın gözyaşlarını karıştırmayın. Biri timsah gözyaşı, diğeri pınar pınar dökülen anaların gözyaşı” dedi.
Bahçeli, Manisa’nın Kula ilçesindeki Park Kahvesi’nde yaptığı konuşmada, 12 Eylül’deki referanduma halkın yüksek katılımını istediklerini belirtti. Anayasa değişikliği konusunda MHP’nin tavrını ortaya koyduğunu dile getiren Bahçeli, “8 yılı bulan süreçte bu ülkeyi tek başına AKP yönetmiştir,başarısız olmuştur. Önce acemi, aceleci, sonra ’Ver kurtul’cu, sonra kazan kazancı, sonra teslimiyet anlayışıyla yıllar heba edilmiştir” diye konuştu.

‘Ahlaksızca yorum yapılıyor’
Siyasette liderlerin boy tartışmasının yaşandığına da değinen Bahçeli,”Bir köşe yazarı ahlaksızca yorum yapıyor. ’Atatürk’ün de boyu 1.56 santimetre civarında’ diye. Böyle mukayese olur mu, Atatürk nere, Recep Tayyip Erdoğan nere?” diye konuştu. Manisa’daki ziyaretinin ardından Uşak’a geçen Bahçeli, buradaki konuşmasında şu nokta üzerinde durdu:
“AKP böyle bir ortamdan yararlanarak kurduğu tuzaklarla milleti bir kez daha aldatmaya çalışıyor. Bu anayasadaki birinci tuzak, PKK’nın siyasallaşması,demokratik açılım denen fırsatın ülkeyi bölünmeye götürecek tehlikeyi taşımasıdır. İkinci tuzak 8 yıldan bu yana ülkeyi soyup soğana çeviren, yandaşları, yoldaşları sermayedar yapan, saltanatlar kuran, yolsuzlukla, rüşvetle yetimin hakkını yiyen Başbakan Erdoğan ve yandaşlarından hesap soracak olan Yüce Divan yolunu tıkamaktır. Onun için anayasayı AKP’lileştiriyor, yargıyı yandaşlarına teslim etmeye çalışıyor. Bundan da kendisini sıyırmaya çalışıp Reisi Cumhurluğa adaylığını koyabilmenin hırsını ortaya koyuyor. Bunun için yalanla milletin huzuruna çıkıyor, devletin uçağıyla gidebildiği kadar gidiyor, ama halkın arasına benim girdiğim gibi o caddeden buraya kadar yürüyemiyor. Devletin yarı memurları kendi korumacısı olmuş, en son teknolojiyi yanında taşıyor. Demek ki korkuyorsun, neden korkuyorsun gelecekte vereceğin hesaptan.”

Haberin Devamı

‘Kazı kazancılarla yıllar heba oldu’