Siyaset KCK sanıkları da aday olabilir

KCK sanıkları da aday olabilir

07.02.2011 - 00:31 | Son Güncellenme:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, KCK/TM davası sanıklarının genel seçimlerde adaylığına yeşil ışık yaktı

KCK sanıkları da aday olabilir

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK/TM davası sanıklarının, haziran ayında yapılacak genel seçimlerinde aday olma hakları bulunduğunu belirterek, “Şu anda içeride bulunan arkadaşlarımızın durumu neyse benim durumum da aynı. O arkadaşlarımızın da sonuna kadar bu ülkenin her bir ferdi gibi aday olma hakları var. Böyle bir haklarını kullanırlarsa biz buna saygı gösteririz” dedi.

Seferberlik halindeyiz
Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır ile Şırnak’ta esnafla akşam yemeği yiyen Kışanak kapatılan DEP’in eski milletvekili Orhan Doğan anısına düzenlediği futbol turnuvasının final maçını izledi. Gazetecilerin, KCK/TM ana davası tutuklularının aday gösterilip gösterilmeyeceği yönündeki sorusu üzerine partilerinde henüz adaylık süreciyle ilgili bir tartışmanın başlamadığını söyleyen Kışanak haziran ayındaki seçimleri, “Örgütlü mücadele süreci” olarak gördüklerini belirtti. Kışanak,”seferberlik halinde” çalıştıklarını anlatarak şunları söyledi:
“Adaylık bizim partimizde çok önemli bir konu değil. Onun için bizde adaylık süreçleri diğer partilerdeki gibi işlemiyor. Şu anda harıl harıl, her ilde, her ilçede her beldede seçim çalışması yürütüyoruz. Cezaevindeki arkadaşlarımızın adaylığı konusunda da ilkesel olarak asla ve asla hiçbir tereddüdümüz olamaz. Şu anda içeride bulunan arkadaşlarımızın durumu neyse benim durumum da aynıdır. Biz bu operasyon yapıldığı günden şimdiye kadar aynı tutumu söyledik, o arkadaşlarımızın da sonuna kadar bu ülkenin her bir ferdi gibi, bu halkın her bir ferdi gibi aday olma hakları da var. Böyle bir haklarını kullanırlarsa biz buna saygı da gösteririz.”

‘Torba’ya tepki
“Torba Yasası”yı eleştiren Kışanak, “Bu kadar açık hak ihlalleriyle dolu bir torbaya karşı demokratik muhalefet güçlü bir şekilde mücadele etmektedir. Ama ne yazık ki Mısır için ’Halkın sesini dinleyin’ diyen Başbakan bu yasaya muhalefet eden emekçilerin üzerine polisi, askeri sürmüştür. Gazlarla ve coplarla bunlar durdurulmak istenmiş ve mücadeleleri engellenmek istenmiştir” dedi.