Siyaset 'Kemal’in takımı zaten Afrin’de'

'Kemal’in takımı zaten Afrin’de'

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın “Kemal’in takımı bir yana, herkes Afrin’e gitmek istiyor” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Sevgili Recep Bey. Kemal’in takımı zaten Afrin’de. O takımın adı Mustafa Kemal’in ordusu. Benim oğlum askerlikten kaçmadı, çürük raporu almadı. Sen benim ayarım değilsin” dedi...

Kemal’in takımı zaten Afrin’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

BİZİ KİMSE KANDIRAMAZ: 17 Aralık’ta Man belgelerini açıklamıştım. Dedi ki ‘bunların tamamı sahte’. Benim adım Recep Bey değil, benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Seni önüne gelen herkes kandırır ama bu gariban kardeşinizi kimse kandıramaz. Sen herkesin oyuncağı ve maşası olursun, biz hiç kimsenin oyuncağı ve maşası olmayız. ‘Hepsi sahte olan kağıt parçaları’ diyor. Verdik savcılığa. Diyor ki savcı, ‘ilgili genel başkan yardımcısının bize verdiği belgelerle Halk Bankası’nın ve MASAK’ın verdiği belgeler aynı belgeler’ diyor. Şimdi ben Recep Bey’e soruyorum istifa edecek misin? Verdik savcıya hiçbirinin sahte olmadığı çıktı ortaya. ‘Efendim bu bir ticari ilişki şirket sattılar’ demişti. Sordum hangi şirketi sattı diye. Şerefin varsa bu soruya cevap verirsin.

Haberin Devamı

AR DAMARI VAR MI?: İşsizlikten insanlar kendisini yakıyor. Esnaf ziyareti yaptım bu da hemen koşa koşa gitmiş esnaf ziyareti yapmaya. Beni takip et Erdoğan, herkes seni kandırdı bu kardeşin seni kandırmayacak. Bu memlekette işsizlikten kendisini yaktılar. Bunlar utanıyor mu? Bu Ankara’daki beylerin ar damarı var mı? Kamyon, TIR, taksi şoförü kardeşim sana dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu dayatıyorlar emin ol o pahalı mazotu onlara yedireceğim. Sen Türk halkının değil faiz lobisinin liderisin. Çıkar bir KHK faiz sıfır olmuştur de. Vallahi geleceğim Saray’a seni kutlayacağım. Yakasını tefecilere kaptırmış zaten. Şimdi seni tefeciler de kandırıyor.

RECEP BEY DUYSUN: Kerkük’te Türkmenler sistemli şekilde öldürülüyor. Recep Bey duysun. En son ocak ayı içinde iki değerli Türkmen lider öldürüldü. Recep bey bir şey söyledi mi? Haberi bile yoktur. Kerkük’teki Suriye’deki Türkmenlere sahip çıkan kim? Biziz. Kim mağdursa biz onların yanındayız. Biz laf ebeliği yapmayız.

ADI VATANA İHANET: Kendi ordumuzu Peygamber ocağı olarak tanımlarız. Kendi ordumuzu Mustafa Kemal’in ordusu olarak tanımlarız. Ordumuzun Afrin’de yaptığı harekatı ilk günden itibaren destekledik. Telefon edildiğinde şunu söyledim. ‘Hava harekâtı konusunda gerekli destek sağlandı mı?’ Sağlandı. ‘Allah ordumuzun yolunu açsın’. Şehitlerimiz var. Ordumuzun yaptığı mücadele Türk milletinin mücadelesidir. Erdoğan’ın mücadelesi değildir. Siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Bunun adı orduya da vatana da ihanettir.

Haberin Devamı

ŞEREF VE NAMUS YOKSUNU: 15 yılda Türkiye’nin DNA’sıyla oynandı. Biri ordu, diğeri milli eğitim. FETÖ’nün ordu içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi. Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye hapse attılar. Hangi şerefsizler hapse attı?

NE KAHRAMANI?: Cumhuriyet tarihinde ilk kez terörle mücadelede ordunun elini kolunu bağladılar, müdahale etmeyeceksin dediler. Askerimizin başına çuval geçirildi nota dahi veremediler. Kendi toprağından IŞİD’in desteğiyle kaçan Süleyman Şah türbesini kaçıran adamdan kahraman mı olur? Afrin operasyonu devletin operasyonudur siyasetin değil. Afrin operasyonundan önce gidip muhataplarıyla görüşen iki önemli devlet bürokratı vardır. Biri Genelkurmay Başkanı ikincisi MİT müsteşarıdır. Siyaset ciddiye alınmamıştır. Bu ikisi Moskova’ya da Avrupa’ya da ABD’ye de gittiler Türkiye’nin bekası için bu operasyonunun gerekliliğini anlattılar. Hava desteğini de bunların sayesinde aldılar. Kalmış geziyor ortalıkta kahramanmış.
gayrimillisin: Esnaf ziyaretinden sonra diyor ki, ‘Bu Kemal’in takımı bir yana geri kalan herkesi Afrin’e götüreceğiz’ Sevgili Recep Bey. Kemal’in takımı zaten Afrin’de. O takımın adı Mustafa Kemal’in ordusu bunun farkında değil misin? Onu kendi ordusu gibi görüyor o ordu senin ordun değil milletin ordusudur. Benim oğlum asker. Benim oğlum askerlikten kaçmadı. Benim oğlum çürük raporu almadı, bedelli ödemedi. Benim yanımda ayar tutturamazsın Recep Bey. Yunanistan Ege adalarını işgal etmiş oturacaksın sadece Kılıçdaroğlu ile uğraşacaksın. Senin boyun yetmez buna Recep bey.

Haberin Devamı

SONUNA KADAR DESTEK: ABD’nin PYD terör örgütüne silah vermesi asla kabul edilemez. Bir terör örgütünü meşru bir devletin desteklemesi asla kabul edilemez. Eğer bizimle ilişkilerinizi sürdürecekseniz terör örgütlerine destek vermesini kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak olan her kararı sonuna kadar destekleyeceğiz.

Haberin Devamı

‘PKK bana saldırdı, sen onunla masaya oturdun’

PYD’ LİDERİNE HALI SERDİN: PYD ile ilgili de soru sormuştum. Bizi suçluyor. Efendim ağzı dolu dolu söylemiyor muşum. Ağzımdan çıkan belli duymuyorsan ben ne yapayım? Sen kulağınla dinlemiyorsan ben ne yapacağım. PYD liderini Yargıtay kararına rağmen, Ankara’ya davet etti. Altına kırmızı halılar serdi. Ben de Mahmut Tanal’a dedim git suç duyurusunda bulun. Vallahi de billahi de terör örgütü liderine hem yardım hem yataklık yaptı. Bunun hakkında da dava açsana. Açsa ne olacak, rezil olacak. Salih Müslim’i söyledim İçişleri Bakanlığı terör listesine aldı. (Mahmut Tanal’a seslenerek) Bunu da götüreceksin dilekçene ekleyeceksin.

KİMİLE MÜCADELE EDEYİM? Bana saldıranların başında PKK geliyor. PKK saldırdı bir askerimiz şehit oldu. Ben daha nasıl ağzı dolu dolu PKK terör örgütüdür diyeyim. Sana saldırmadı, sen gittin onunla masaya oturdun. FETÖ de bana saldırdı. IŞİD saldırdı. Rıza Zarrab bana saldırdı. En son El Nusra, o da bize saldırıyor. Bu terör örgütleri arasında bize saldıran birisi daha var, Recep Tayyip Erdoğan. Ya arkadaş kiminle mücadele edeyim? Ya siz işbirliği mi yaptınız Allah aşkına.

‘Kardeşim mutlaka beraat edeceksin’

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen hapis cezasına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “”Enis Berberoğlu, 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmiş. Bunu asla kabul etmiyoruz. Enis kardeşim hiç üzülme. Sen adımın Kemal olduğu kadar eminim. Bu yargılama sürecinden mutlaka ve mutlaka beraat edeceksin. Biz bunu biliyoruz” dedi.