Siyaset ‘Keşke Nevruz’da bir araya gelseydik’

‘Keşke Nevruz’da bir araya gelseydik’

22.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün Halkalı’daki Büyük Nevruz Şöleni’ne katıldı.

‘Keşke Nevruz’da bir araya gelseydik’

İmamoğlu, bir gazetecinin “Sayın Binali Yıldırım’ın da bugün burada bir programı vardı. Beklemeyecek misiniz?” şeklindeki sorusuna, “Saat 17.00’de benim bir programım var. Şu ana kadar gelmeyen Binali Yıldırım, şayet benim çıkışımı bekliyorsa, ben çıkıyorum gelsin o zaman. Ben vazifemi yaptım. Nevruz’u kutladım. Keşke Nevruz’da bir araya gelseydik” şeklinde cevap verdi. Ekrem İmamoğlu dün Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Büyük Nevruz Şöleni”ne katıldı. Nevruz etkinliğine İmamoğlu’nun rakibi Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da davetliydi. Yıldırım, etkinliğe rakibi İmamoğlu’nun konuşmasını bitirip salondan ayrılmasının ardından geldi.

Haberin Devamı

‘Ben vazifemi yaptım’

İmamoğlu, bir gazetecinin “Sayın Binali Yıldırım’ın da bugün burada bir programı vardı. Beklemeyecek misiniz?” şeklindeki sorusuna, “Saat 17.00’de benim bir programım var. Şu ana kadar gelmeyen Binali Yıldırım, şayet benim çıkışımı bekliyorsa, ben çıkıyorum gelsin o zaman. Ben vazifemi yaptım. Nevruz’u kutladım. Keşke nevruzda bir araya gelseydik” şeklinde cevap verdi. İmamoğlu, daha sonra şunları söyledi: “Fotoğrafta ben güzel çıkıyorum. Sayın Binali Yıldırım da güzel çıkıyor aslında. Keşke bir araya gelebilseydik. El ele kol kola mesaj verseydik. Yani bir fırsattı bu. Nevruz birleşme günü, barış günüdür. Barıştan korkmayalım, güzelliklerden korkmayalım. Bu ülkenin kurtuluşudur. Başka hiçbir kurtuluş vesilesi ve tavrı bulunamaz. Barış ve güzel dil, kucaklaşma, kol kola durma... Tatlı yarış öyle olur. Tatlı yarış, birbirinden uzaklaşarak olmaz. Keşke gelseydi. Ama yine de Sayın Yıldırım’ın Nevruz’unu kutluyorum.”

Haberin Devamı

İmamoğlu, şölen öncesinde dışarıda kurulan yöresel ürünlerin satıldığı kermes stantlarına uğradı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, geleneksel Nevruz ateşinin üzerinden atladı ve yumurta tokuşturup örste demir dövdü. Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu, Küçükçekmece Belediyesi ve Cem Vakfı’nca düzenlenen etkinlikte konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Tarihsel sürecinde olduğu gibi Nevruz dini ve pek çok toplum için milli motifleri olan özel bir gündür. Bizi buluşturan, birleştiren bir bayramdır Nevruz. Nevruz, ülkemiz düzeyinde resmi bir bayram olarak yerini almalıdır. Bugüne kadar olmadı ama belki bundan sonra olur. Kaldı ki Nevruz, Cumhuriyet’in ilk yıllarında resmi bayram olarak büyük törenle kutlanmıştır. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 22 Mart 1922’de Ankara Keçiören’de nevruz şenlikleri düzenlenmiş ve kendisi de katılmıştır. 1925 yılında Ankara’da nevruz nedeniyle Mustafa Kemal Paşa’nın huzurunda yapılan resmi geçitte askeri geçitler alsancaklar ile yürümüştür.”

‘Keşke Nevruz’da bir araya gelseydik’

‘En güzel panzehir’

İmamoğlu, “Ne kadar çok nevruz o kadar çok sevgi, barış, saygı ve güzel bir dünya demektir. Hele hele dünyanın bugün içinde olduğu öfke ve ayrıştırıcı düzen içinde kutuplaştırıcı anlayışa karşı en güzel panzehirlerden biridir nevruz. Nevruz güzel çiçektir, güzel doğadır. 7’den 70’e Anadolu insanı bu bayramı birlikte kutlamaktadır” dedi.