Siyaset 'Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu'

'Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu'

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin tarihin her döneminde saldırılara maruz kaldığını kaydeden Erdoğan, “Siyasi hayatımız, milletimize kibirle parmak sallayanlarla mücadele etmekle geçti. Kendini milletin üzerinde sananların hepsi tasfiye oldu. Aynı mücadeleyi uluslararası alanda veriyoruz” dedi.

Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Zafer’in 96. yılı dolayısıyla Külliye’de resepsiyon verdi. “Milletin evine hoşgeldiniz” sözleriyle başladığı konuşmasında Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

- ŞEHİTLERİ YÂD EDİYORUZ: 30 Ağustos zaferini bizlere kazandıran Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazi meclisimizin tüm üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimizi şükranla yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

- SEVR’İ UNUTMUYORUZ: Tarihimizde ağustos ayı zaferler ayı olarak ayrı bir yere sahiptir. 1071 Malazgirt, 1473 Otlukbeli, 1514 Çaldıran, 1516 Mercidabık, 1521 Belgrad, 1526 Mohaç, 1571 Kıbrıs ve daha nice zaferleri hep ağustos ayında kazandık. Kurtuluş Savaşımızda da 1921 Sakarya ve 1922 Dumlupınar zaferleri yine ağustos ayındadır. Tabi Sevr anlaşmasının da bu ayda imzalandığını unutmuyoruzBiz zaferlerini masa başında değil, er meydanında kazanmakla maruf bir milletiz. Bunun için de bugün her fırsatta sahada var olmamız, gerektiğini söylüyoruz.

Haberin Devamı

Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu
Resepsiyonda Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer de yer aldı.

- 34 YILLIK TEZGÂHI BOZUYORUZ: Suriye sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu da işte bu şekilde yıktık. Cerablus, El-Bab hattında DEAŞ’ın, Afrin’de PYD-YPG’nin başını ezerek bu oyunu bozduk. Aynı şekilde Irak’ta 1984’ten beri kesintisiz sorun kaynağı olan sınırımızın Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başlayarak, 34 yıllık bir başka tezgahı da bozma yolunda adımlar atıyoruz. Sincar’ın yeni bir Kandil haline dönüşmemesi konusundaki kararlılığımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Suriye’de Münbiç’i, ABD’lilerle görüşerek teröristlerden arındırmanın yollarını arıyoruz. İdlib’de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Fırat’ın doğusundaki terör bölgelerini birer birer ortadan kaldırmaya yönelik hazırlıklarımız kesintisiz sürüyor. Kıbrıs’tan Ege’ye kadar ülkemizi ilgilendiren tüm alanlarda aktif politika izliyoruz.

Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu

- SALDIRININ ÇAPI BÜYÜDÜ: Bizim için insanların gönüllerine girmek, maddi zenginlik kaynaklarına girmekten çok daha önemlidir. Ekonomide de kazan kazan anlayışıyla hem kendimizi hem de muhataplarımızı kollayan adil bir ilişki düzeni kurmaya çalışıyoruz. Türkiye güçlendikçe uğradığımız saldırıların çapı da büyüyor. Bundan çeyrek asır önce Türkiye’yi 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomik olarak çok derin krizlere sokabiliyorlardı. Bugün bu rakamın 10-20 katı büyüklüğünde operasyonlara maruz kalıyor yine de beklendiği gibi ekonomik çöküş yaşamıyoruz ve Allah’ın izniyle de yaşamayacağız.

Haberin Devamı

- GURURLANMA YOK: Bundan 2 bin yıl önce bugün kibirlerinden yanlarına varılmayan toplumlardan hangisi, nerede ne yapıyordu bilemiyoruz ama bizim ecdadımız kurdukları devletlerle cihanı yönetmeye talip oluyorlardı. Cumhurbaşkanlığı forsumuzdaki 16 sembol, oraya süs olsun diye konmuş değildir. Bizim inancımızda kibir, gururlanma kesinlikle kabul edilemeyecek ferasetlerdir. Siyasi hayatımız, milletimize kibirle parmak sallayanlarla mücadele etmekle geçti. Kendilerini milletin üzerinde sananların hepsi de tasfiye oldu gitti. Şimdi aynı mücadeleyi, milletimizin bize tevdi ettiği sorumluluk gereği, uluslararası alanda ülkemize kibirle yaklaşanlara karşı veriyoruz. Allah’ın izniyle bunların da tasfiye olduğu günleri göreceğiz.

Haberin Devamı

Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu

‘Nezle olan Türkiye vardı’

Erdoğan şunları kaydetti: Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa’da, ABD’de rüzgâr esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının, o sanal notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen, biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye’de yaşıyoruz. Ülke ve millet olarak gösterdiğimiz bu onurlu duruşun bedelini bize ödetmeye çalışanlar olduğunu da biliyoruz. Türkiye’yi parmaklarının ucunda oynattıkları devletçiklerle karıştıranlara bu ülkenin binlerce yıllık tarihini hatırlatmak zorunda kalıyoruz.

- DUANIN GÜCÜ TEKNOLOJİDEN ÖNEMLİ: Türkiye arkasında yüzlerce milyon kardeşinin duasıyla tarihi bir mücadele yürütüyor. Arkamızdaki bu duanın gücünü, teknolojinin bize sunabileceği en ileri imkânlardan daha önemli görüyorum. Bizim mücadelemiz, mazlumların ve mağdurların son umududur. Bu mücadele her katkıyı içinde barındırdığı için çok değerlidir.

Haberin Devamı

Kibirle parmak sallayanlar tasfiye oldu

30 Ağustos belgeseli

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileri, Türkiye’deki azınlık cemaatlerinin dini temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin katılmadığı resepsiyona, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılması dikkati çekti.

- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın verdiği konser sonrası 30 Ağustos Zafer Bayramı Belgeseli gösterildi. Şehitler için Kuranı Kerim okundu. Resepsiyonun sunuculuğunu Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan üstlendi.

2 bin davetli

Yaklaşık 2 bin davetlinin bulunduğu resepsiyona Demirören Medya Grubu Başkanı Mehmet Soysal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emre İskeçeli, Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, CNN TÜRK Genel Müdürü Bora Bayraktar, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişment, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Kanal D Haber Koordinatörü Mustafa Aşçıoğlu, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses ve Demirören Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Ümit Kozan katıldı.