Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan 24 Haziran özeleştirisi: 'O gece iyi bir sınav vermedik'

Kılıçdaroğlu’ndan 24 Haziran özeleştirisi: 'O gece iyi bir sınav vermedik'

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran’da ve sonrasında yaşananlar nedeniyle CHP’ye kırgın seçmeni haklı bulduğunu vurgulayan CHP lideri, “24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik. Kusur bizim” dedi

Kılıçdaroğlu’ndan 24 Haziran özeleştirisi: O gece iyi bir  sınav vermedik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşananlar nedeniyle özeleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

O DEFTERİ KAPATALIM: Seçmen kırgınsa mutlaka haklıdır. Dönüp kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Biz, 24 Haziran gecesinde iyi bir sınav vermedik, bunu açıklıkla kabul etmek lazım. Eğer bir kusur ve kabahat varsa bizim. Kızgınlıkta haklılar ama sandığa gitmemek AKP’ye oy vermek anlamına gelir. Bu ülkenin vatanseverlerinin, demokrasiden yana olanlarının sandığa gitmemek gibi bir lüksleri olacağını sanmıyorum. (Hem parti hem Muharrem İnce mi kusurluydu?) Ona da girmek istemiyorum. O defteri kapatmak istiyorum.

KESKİN İTTİFAK OLMAZ: Yerel seçimlerde parti kimliklerinden çok aday kimliği öne çıkar. Yerel seçimlerde genel seçimlerde olduğu gibi katı, keskin bir ittifak doğası gereği olmaz. Biz, tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy alabilecek özelliklere sahip adaylarla seçimlere gireceğiz. AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet, HDP seçmeni bizim adaylarımıza baktığında gönül rahatlığıyla oy verecek.

Haberin Devamı

DİRSEK TEMASI OLUR: (SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, ‘yerel seçimlerde dirsek teması olur’ açıklaması) Doğru bir ifade. Genel seçimlerde ittifak hukuki bir alt yapıya bağlı ama yerelde ittifak yasa dışı bir olay. Ancak dirsek teması kurabilirsiniz. Bu da büyük ölçüde illerde olur. .

HABUR’DA MASAYA KİM OTURDU?: (Bahçeli’nin, ‘zillet ittifakı’ benzetmesi konusunda) Bizi terör örgütleriyle yan yana gösterme çabası siyasi bir ayıptır. Şimdi, ‘CHP’yi PKK’ya destek veriyor, diye bir özel suçlama alanı içine sokarsak bundan fayda sağlarız’ düşüncesindeyse Sayın Bahçeli, bu yaptığı doğru değildir. Bahçeli, PKK ile iş birliği yapan AK Parti ile şu an iş birliği yapıyor. Habur’da çadır mahkemelerini CHP mi kurdu? Terör örgütüyle aynı masaya kim oturdu?

KAZANMA İHTİMALİ OLAN ADAY: İnce’yi İstanbul için aday gösterecek misiniz?) Kimin kazanma ihtimali varsa onu aday göstereceğiz doğal olarak. Adaylar üzerinde durulacak, araştırılacak, kamuoyu yoklamaları yapılacak ve örgütlerin görüşü alınacak.

‘Katar uçağını iade et’

(Katar Emiri’nin Türkiye’ye uçak hediye etmesi konusunda) Türkiye bir ekonomik krizin içindeyken ve bu krize kaynaklık eden ana unsur siyaset unsuru iken ve ülkede herkes bir gelecek endişesi taşırken ülkenin Cumhurbaşkanı’nın böylesine lüks bir uçağı kendisi için satın almak istemesi başlı başına bir felakettir. Bu bir anlamda Türk halkıyla alay etmek demektir ki ‘Katar Şeyhi hibe etti’ diyor. Bu da çok acı bir itiraf. Bir ülkenin cumhurbaşkanı bir başka ülkenin bağışladığı bir uçağa binemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuruyla oynamaktır. O uçağı iade et Recep Bey. Onurun varsa o uçağa binme ve iade et.

Haberin Devamı

‘Şehidin ve gazinin siyaseti olmaz’

Kılıçdaroğlu, Gaziler Günü nedeniyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki gazileri parti genel merkezindeki makamında kabul etti. Işık görüşmede, “Biz siyaset üstü bir kurumuz şehitlerimiz ve gazilerimiz bu vatan bu bayrak için canlarını vermişlerdir. Dolayısıyla biz hiçbir siyasi çatı altında değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Şehitlik ve gazilik siyasetin üstündedir. Bu nedenle şehidin va gazinin siyaseti olmaz. Şehitlik, gazilik yüce bir makamdır. Biz her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.