Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan Kocaoğlu açıklaması: Aday olmak istediğini söyledi, teşekkür ettim

Kılıçdaroğlu’ndan Kocaoğlu açıklaması: Aday olmak istediğini söyledi, teşekkür ettim

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yeniden aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun fikir değiştirerek “ben de adayım” çıkışı yapmasını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Kocaoğlu açıklaması: Aday olmak istediğini söyledi, teşekkür ettim

Kılıçdaroğlu dün internet medyası temsilcilerine yaptığı açıklamada özetle, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BELEDİYEYİ İYİ YÖNETTİ: Sayın Kocaoğlu (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu) geldi, görüşmek istedi. Tekrar aday olmak istediğini söyledi ben de aday adayı olabilirsiniz, sorun yok dedim. Neden olmak istediğini ifade etti. Teşekkür ettik, ayrıldı. Bir açıklama yapacağını söyledi. Tabii, yapabilirsiniz dedik. Çünkü daha önce aday olmayacağını söylemişti. Başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Herhangi bir şaibeye bulaşmadı, belediyeyi iyi yönetti.

10-15 GÜNDE BİTİRECEĞİZ: Dün (önceki gün) hiç gündeme gelmedi İzmir Büyükşehir adaylığı. Bu görüşme ile ilgisi yok onun. Önce şunu yaptık; İzmir’de bize ait olmayan belediyeler üzerinde çalıştık. Geçen döneme baktığımızda bir gecikme yok. 10-15 gün içerisinde bunu bitireceğiz. Bir İzmir, bir İstanbul (ilçeleri) kaldı, ağırlıklı olarak. (Kocaoğlu’nun Tuncay Özkan ve Tunç Soyer’in adaylığına karşı çıktığı iddiası) Kişilere dönük rezervi var mı, böyle bir şey söz konusu mu, bana doğrudan aktarılmış değil. Böyle bir rezervi var mı onu bilmiyorum. İzmir’deki yakın çevresiyle görüşmelerinde bunu ifade etmişse bilmiyorum.

Haberin Devamı

SAĞA YÖNELMİYORUZ: Bizim sağa yöneldiğimiz yok. Sağa yönelen parti taşeron hakkını mı savunur, emekliye iki maaş ikramiye mi der, adalet yürüyüşü mü yapar? Biz yerimizde duruyoruz. Saadet Partisi demokrasiyi savunuyorsa, ben de savunuyorum. Ortak paydayı büyütme, bütün hedefimiz bu.

FELAKETE GÖTÜRÜYORLAR: (Erdoğan ve Bahçeli’nin politikalar) Türkiye’yi felakete götürüyorlar. Bu akıl Türkiye’nin beka sorununu gündeme getiriyor. 15 yıl önce bir beka sorunumuz yoktu, 10 yıl önce de, 5 yıl önce de. Neden birdenbire çıktı?

BAROLARA ÇAĞRI: (Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmemesi) Barolar, hukukçular itiraz edecek buna. ‘Anayasa’yı ihlal ediyorsunuz’ diyecekler.

Adıyaman’da Saadet adayı

Kılıçdaroğlu, Milliyet’in gündeme getirdiği, Adıyaman’da Saadet Partisi adayının destekleneceği haberi için şunları kaydetti: “Saadet Partisi ile de çalışıyoruz. Temaslarımız oluyor. Saadet’in de adaylarının olduğu yerlerde, Adıyaman’da olduğu gibi destek vereceğiz. Şanlıurfa’da daha farklı bir tablo çıktı, bir bağımsız adayı hepimiz destekleyecek, böyle bir düşünce ortaya çıktı.”