Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan partililere talimat: Tempoyu artırın

Kılıçdaroğlu’ndan partililere talimat: Tempoyu artırın

03.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da önceki gün partililerle toplantı üstüne toplantı yapan Kılıçdaroğlu’nun “Seçime az kaldı. Dolayısıyla tempoyu daha artırmamız, ulaşamadığımız kesimlere ulaşmamız lazım. Vatandaşla bire bir temas kurmalıyız” dediği öğrenildi

Kılıçdaroğlu’ndan partililere talimat: Tempoyu artırın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da partililerle bir araya geldiği toplantılarda, İstanbul kampanyasındaki çalışma temposunun artırılması talimatını verdi. Türkiye siyasetinin değiştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Artık yüzde 50+1 oy ile seçim kazanılıyor. Bu da farklı kesimlerin bir araya gelmesiyle elde edilebilir. Dolayısıyla kampanya dili kucaklayıcı olmalı. Biz bölen, ayrıştıran değil birleştiren olacağız” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu. önceki gün İstanbul’da partililerle üç ayrı toplantıda bir araya geldi. İlk olarak İstanbul İl Yönetim Kurulu’nun toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarıyla ve 31 Mart’ta seçimi kazanamayan ilçe belediye başkan adaylarıyla da bir araya geldi. Toplantılarda Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu. Toplantılarda, 23 Haziran seçimlerine yönelik hazırlıklar kapsamlı olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlu tüm katılımcılardan kampanya çalışmaları konusunda bilgi aldı.

‘Yine kazanacağız’

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu toplantılarda şu mesajları verdi:

“23 Haziran seçimlerinde hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. CHP olarak bizim ülkeye demokrasiyi getirme açısından ciddi ve tarihsel bir sorumluluğumuz var. O nedenle hep birlikte, usanmadan çalışacağız. Hak ederek kazandığımız, ancak haksız ve hukuksuzca elimizden alınan seçimi yeniden kazanacağız. Seçime az bir süre kaldı. dolayısıyla tempoyu biraz daha artırmamız, ulaşamadığımız kesimlere ulaşmamız gerekiyor. Sizler her gün sahada çalışıyorsunuz. Bir disiplin içinde, vatandaşla bire bir temas kurarak çalışmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

‘Siyaset değişti’

Artık Türkiye’de siyaset değişti. Artık yüzde 50+1 oy ile seçim kazanılıyor. Bu da farklı kesimlerin bir araya gelmesiyle elde edilebilir. Dolayısıyla kampanya dili kucaklayıcı olmalı. Biz bölen, ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Daha önce kalkışmalarla, darbelerle diktatörler devrildi ancak dünya tarihinde ilk kez bir diktatörü sandıkta yendik. Bu nedenle çalışmaları sıkı tutun.”

‘Süreci sahiplenin’

Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart’ta seçilemeyen belediye başkanlarına “Seçilememiş olabilirsiniz, ama çalışmayı elden bırakmayacaksınız. İlçenizde insanlar sizi tanıyor, biliyor. Sizlerden de süreci sahiplenmenizi kendi seçiminizmiş gibi çalışmaya devam etmenizi istiyorum” dediği aktarıldı. Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarına da kampanyayla ilgili uyarılarda bulunarak, disiplin içinde, süreci sahiplenerek çalışmanın önemine vurgu yaptığı bildirildi.