Siyaset Kılıçdaroğlu’nun aday listesi mesaisi! Kulislerde dikkat çeken isimler

Kılıçdaroğlu’nun aday listesi mesaisi! Kulislerde dikkat çeken isimler

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerine yönelik kampanyasını sürdüren CHP’de gözler, 600 kişilik milletvekili aday listesinde hangi isimlerin yer alacağına çevrildi.

Kılıçdaroğlu’nun aday listesi mesaisi Kulislerde dikkat çeken isimler

CHP’de, hem seçim bildirgesinin açıklanması hem de adayların tanıtılması için 24 Mayıs’ta ATO Congresium’da bir tören düzenlemesi planlanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük kentlerdeki listelerin ilk sırasında kadın adaylara yer vermesi, CHP’den İYİ Parti’ye katılan ve daha sonra geri dönen 15 milletvekilini seçilebilecek sıralardan aday göstermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Kulislerde, Ergenekon davasında tutuklu kalan PM üyesi Mehmet Ali Çelebi, KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Murat Sevinç, ekonomist Gökhan Çırnaz, Parti Meclisi Üyesi Prof Dr. Yüksel Taşkın ve ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş gibi isimlerin listede olabileceği konuşuluyor. Ayrıca; eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, eski Refah Partisi Milletvekili Merve Kavakçı’nın eşi Prof. Dr. Cihangir İslam, Eğitim-İş’in eski Genel Başkanı Veli Demir’in isimleri dillendiriliyor. Geçen seçimlerde İzmir’den milletvekili seçilen Kılıçdaroğlu’nun bu kez İstanbul 2. bölgeden aday olması bekleniyor. Eski DİSK Başkanı Kani Beko’nun da İzmir’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tedavisi süren Deniz Baykal’ın da Antalya 1. sıradan aday olması ön görülüyor.