Siyaset Kılıçdaroğlu’nun anketinde 5 aday

Kılıçdaroğlu’nun anketinde 5 aday

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu’nun anketinde 5 aday

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren ve bu çerçevede 252 adayını belirleyen CHP’de, Ankara adaylığı özelindeki tartışmalar alevlenmeye başladı. CHP’nin parti içi toplantılarında Ankara için “partili aday” talepleri yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. CHP’nin, Ankara için yaptırmaya başladığı ankette ise seçmene; Mansur Yavaş, Levent Gök, Haluk Koç, Murat Karayalçın ve Cengiz Topel Yıldırım isimlerini sorduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yavaş’ın, CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak yarışma talebi, Ankara’nın rozetsiz yönetilmesi gerektiğine ilişkin çıkışı ve son olarak bir soru üzerine kullandığı “ülkücüyüm” ifadesi, CHP içindeki eleştirilerin yükselmesine neden oldu. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yaklaşık iki hafta önce Yavaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’ndeki makamında gerçekleşen görüşmede Yavaş’ın Ankara adaylığına dair görüşlerini CHP liderine ilettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen MYK toplantısında ise Yavaş ismi ile ilgili tartışmalar konusunda kurmaylarına, “Arkadaşlar Mansur Bey’i aday gösterdik diye bir şey yok. Medya büyütüyor, siz de abartıyorsunuz. En doğru aday için çalışmalar yapıyoruz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun anketinde 5 aday

Kılıçdaroğlu, Ankara adayını belirlemeye yönelik çalışmaları kapsamında, kamuoyu araştırmalarını da başlattı. Bu çerçevede, Ankara’da kısa süre önce başlatılan anket çalışmalarında seçmene beş ismin sorulduğu öğrenildi. Bu isimler arasında, Mansur Yavaş, Ankara milletvekilleri; Levent Gök ve Haluk Koç ile işadamı Cengiz Topel Yıldırım ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın yer aldığı ortaya çıktı. Ankara adayının belirlenmesinde anketten çıkacak sonuçların ve İYİ Parti ile yürütülen müzakerelerin etkili olacağı belirtildi. CHP’nin bu çalışmaların sonucunda netleşecek Ankara adayını, aralık ortasına kadar açıklamayı planladığı kaydedildi.