Siyaset Kılıçdaroğlu’nun fezlekeleri ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten

Kılıçdaroğlu’nun fezlekeleri ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten

19.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri hakkında 26. Dönem’de hazırlanan 5 fezlekeden 4’ünün nedeni, “Saray ülkeyi krize soktu”, “Sorumlu kaçak sarayda oturan kişi” ve “Ülkeyi kan gölüne çeviren odur” şeklindeki sözleri oldu

Kılıçdaroğlu’nun fezlekeleri ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezlekenin büyük bölümünın Cumhurbaşkanı’na yönelik sözleri nedeniyle hazırlandığı anlaşıldı.

CHP lideri hakkındaki fezlekeler, “yayın yoluyla hakaret”, “görevi kötüye kullanma”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “Kamu görevlisine hakaret”, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal”, “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi” suçlarından oluşuyor. Kılıçdaroğlu hakkında 26. parlamento döneminde de toplam beş fezleke geldi.

Kasırga ihbar etti

Bu beş fezlekenin dördü Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın ihbarı üzerine Başsavcı Vekili Nafiz Özkalay tarafından hazırlanan fezlekede Kılıçdaroğlu’nun 4 Ekim 2015’te Antalya mitingi öncesi gazetecilere yaptığı, “Kendisini kaçak Saray’ın savcısı olarak gören bir kişi cumhuriyet savcısı olamaz” ve “Saray ülkeyi krize soktu” ifadelerini kullandığı, bu sözlerle, “Cumhurbaşkanı’nı halk nezdinde küçük düşürücü, onun onur ve saygınlığını zedeleyecek ifadelerde bulunmakla, Cumhurbaşkanı’na karşı hakaret suçunu işlediği” iddiasıyla Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Bir başka fezleke de yine, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla hazırlandı. 21 Ağustos 2015’te Hürriyet gazetesinde yayımlanan röportajında Kılıçdaroğlu’nun, “Başkomutan olduğunu söyledi. Ordusuna kumpas kurduran bir başkomutan... Terörü başlatan da odur, bu ülkeyi kan gölüne çeviren de... Baskı, kan ve gözyaşıyla millete kedi söylediklerini dikte ettirmek istiyor. Bir kişinin egosunu tatmin etmek için seçmen yeniden sandığa götürülüyor” sözlerinin hakaret kapsamına girdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun 10 Eylül 2015’te Millet gazetesine verdiği röportajda kullandığı, “Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var, o da kaçak Saray’da oturan kişidir. Akan her damla kanın sorumlusu kaçak sarayda oturuyor” sözlerinin hakaret kapsamına girdiği iddiasıyla hakkında fezleke hazırlandı.

Kılıçdaroğlu hakkında bu dönem gelen son fezleke ise TÜRGEV’in şikayeti üzerine, “kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi suçunu işlediği” iddiasıyla hazırlandı.