Siyaset Kılıçdaroğlu’nun özür borcu var

Kılıçdaroğlu’nun özür borcu var

19.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinden cesaret aldığını savunan Başbakan Yıldırım, “Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. FETÖ’nün yüzünde güller açtıracak her açıklamayı yapıyor” dedi

Kılıçdaroğlu’nun  özür borcu var

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” sözlerine bir kez daha tepki göstererek, “Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var... Kendisini uyarıyoruz, kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrolüne girme” dedi. Yıldırım, Ak Parti grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

- İNLERİNDE SAKLANAMIYORLAR: 15 Temmuz’da her biri destan yazan şehitlerimizi gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımız bu millete diz çöktürülemeyeceğini dosta düşmana göstermiştir. Hakkâri Yüksekova’da teröristlerin hain pususu sonucu yaralanan 17 askerimize Allah’tan şifa diliyorum. Tunceli’de şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmene, Lice’de kaçırılan baba oğul Ömer ve Musa Mazlum’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Bölücü terör örgütü çaresizdir, nefes alamaz duruma gelmiştir. Yiyecek bulamaz hale geldiler, mağaralarında inlerinde saklanamıyorlar. Sivil ve savunmasız vatandaşları hedef alıyorlar.

- KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI: Vatanını bir dolara satan FETÖ’cü hainlere karşı koyarken şehitler bir an bile tereddüt etmedi. 15 Temmuz anma törenlerinde bir kere daha şahit olduk ki bu millet esir alınamaz. Kim bu gerçekleri görmeyerek milletin birliğe kastederse millet onlardan öyle bir hesap sorar ki. Maalesef 15 Temmuz’u anlayamayanlar, içine sindiremeyen ve milletin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Kendi yaptıklarını masum gösterip milletin vatan savunmasına gölge düşürmeye çalışanlar var. Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz, bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz. Ancak vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine izin vermeyiz. Milyonlarca insanın mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var. FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Biz de kendisini uyarıyoruz kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrollüne girme. FETÖ’nün yüzünde güller açtıracak her işi her açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, diğer yandan da sırtını PKK’ya yasladığını söyleyenlerin yüzünü güldürüyor. Sözde adalet yürüyüşünde hiç utanılmadan, PKK’nın siyasi kanadına bile özgürlük istenmiştir. Biz şehit yakınlarımızla, gazilerle kol kola yürürken ana muhalefet partisi başkanı da FETÖ’cülerle bölücülerle kol kola yürümeyi tercih etmiştir. Kandil’e ve Pensilvanya’ya tutsak olanlara yüz vermek şehitlerimizin ruhunu incitmektir.

Haberin Devamı

- 6 MİLYON KİŞİ: Millet cumartesi gecesi fotoğrafı net vermiştir. 6 milyon insanın gelecek için haykırdığı gece o gecedir. Kimse 15 Temmuz zaferini küçümsemesin, herkes yerini bilsin. Devletimiz ve hükümetimiz şehitlerimiz haklarını terör örgütü ve onların yan sanayi siyasetçilerine yedirmez.

Haberin Devamı

‘Kurunun yanında yaş yanmayacak’

15 Temmuz’u referans almadan yapılacak siyasi değerlendirmeler yok hükmündedir. 15 Temmuz bir anlamda siyaset kurumu ve devletin topluma borçlandığı tarihi bir dönem olmaktadır. Bu borcun ödenmesi mecburiyettir. 15 Temmuz Türkiye için önemli bir milattır. OHAL ilan ettiğimiz günden bugüne terörle mücadelede yoğun bir dönemi geride bıraktık. 168 bin 967 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Mükerrer de olanlarla birlikte 300 bin itiraz başvurusu alındı. Tek tek detaylı inceleniyor. OHAL komisyonu çalışmaya başladı. AİHM de yapılan başvuruları yeni bir iç hukuk yolu olması nedeniyle başvuruları reddetti. Sadece ilk gün 3 bin 28 başvuru yapılmıştır. Kurunun yanında yaş yanmayacak... Bu temizlik sonuna kadar yapılacak. Hiçbir mikrop kalmayacak şekilde temizlik yapılacak. Zalimle mazlumu aynı kefeye koymayacağız.

Haberin Devamı

Kimse Türkiye’yi hafife almasın

Ortadoğu ve Körfez’de yaşanan olayları titizlikle izliyoruz. İsrail’in Mescid-Aksa’yı kapattırmasının mantıklı bir izahı yoktur. Keyfi uygulamalarla yıldırma politikası uygulanıyor. Fitne fitiline kimsenin ateş tutmasına izin vermeyeceğiz. Katar’ı hedef alarak krizde de bugün de yarın da Türkiye yapıcı rol almaya devam edecek. Cumhurbaşkanımız bölgeye ziyaret gerçekleştirecek. Bölgemizde sözde bir bağımsızlık referandumu yapma hedefiyle bağımsız devlet hayali kuranlar da sukutu hayale uğrayacaklardır. Kimse Türkiye’yi hafife almasın.

- UZAK DURSUN: AB Komisyon Başkanı’nın bir makalede tehditvari açıklamaları yer alıyor. AB kapısının kapanacağı gibi bir tehditle aba altından sopa göstermeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki; AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı Türkiye’nin AB’ye ihtiyacından daha fazladır. Sorumluluk sahiplerinin böyle açıklamalardan uzak durmasını öneriyoruz.

Haberin Devamı