Siyaset Kılıçdaroğlu: Turpun büyüğü heybede

Kılıçdaroğlu: Turpun büyüğü heybede

18.10.2011 - 18:22 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu: Turpun büyüğü heybede

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yapılan zamları eleştirerek, "Turpun büyüğü heybede, daha yeni zamlar gelecek. Hükümet, artık halka yabancılaşmış bir hükümettir. Zamlara gerekçe olarak Porsche diyorsan, artık sen halktan kopmuşsun demektir. Kendilerinin bir eli yağda, bir eli balda. Halk perişan mı hiç umurunda değil. Her birinin yakınları, sülaleleri bundan sonraki çocuklarını da geçindirebilecek kadar zenginleştiler" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin 9 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "AKP halkın sofrasına el uzatmaya başladı, neyle zamla" dedi.

Zamları tsunamiye benzeten CHP Genel Başkanı, hükümetten gelen farklı sesleri de eleştirerek, "Bunların her biri ayrı telden çalıyor" dedi.

-BAŞBAKAN’A PORSCHE YANITI- Başbakan’ın, "Porsche kullanacağına Fiat’a bin" sözlerine gönderme yapan CHP Genel Başkanı, "Başbakan, milletin gözüne baka baka ’Porsche yerine Fiat’a binin’ diyor. Sanki gemicikleri, gemileri olan bizmiş, halkmış gibi. Onlar gemiciklere bindiler şimdi Porsche binecekler. Senin çocukların, senin yedi göbeğin herkes bu pastadan payını aldı. Git bakanlarına bak. Siz dünyalığınızı yaptınız, siz köşeyi döndünüz, yırtık ayakkabıyla siyasete girip, şimdi nerelerde oturuyorsunuz" dedi.

Yapılan zamları eleştiren CHP Genel Başkanı, "Vatandaş bu faturayı nasıl ödeyecek. Halk doğalgaz yerine tezek mi yaksın? Sıra tezeğe gelecek. Başbakan, ekmek bulamayanlar da pasta yesin diyecek. Bunların ruh halini iyi anlamak gerekiyor. Bunların yaptıkları cehaletten, bilgisizlikten kaynaklanmıyor. Bu hükümet, artık halka yabancılaşmış bir hükümettir. Zamlara gerekçe olarak Porsche diyorsan, artık sen halktan kopmuşsun demektir. Halktın dertleriyle bunlar artık dertlenmiyorlar. Halkın sıkıntıları bunların içinde yok. Kendilerinin bir eli yağda, bir eli balda. Halk perişan mı hiç umurunda değil. Her birinin yakınları, sülaleleri bundan sonraki çocuklarını da geçindirebilecek kadar zenginleştiler. Bunlar halkı tamamen unuttular" dedi.

Bazı köşe yazarlarını de eleştiren CHP Genel Başkanı, "Köşe yazarları, yalakalar, kusura bakmasından onlara yalakalar diyorum neymiş, AKP’liler vizyon sahibiymişler, CHP vizyon sahibi değilmiş. 9 yıldır gelinen nokta, ahlaksız rant ekonomisinin doğurduğu bir sonuçtur" dedi.

-KAMER GENÇ FENERLE GELDİ- CHP Genel Başkanı, grup toplantısında fenerle oturan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e de seslenerek, "O feneri elinizde tutun" dedi. Diyojen’in, "Gölge etmeyin başka ihsan istemez" dediğini ifade eden CHP Genel Başkanı, "Belki fenerin ışığını AKP içinden ahlaklı bir adam görür de ’Şu rezalete son verin’ diye sesini yükseltir. Öyle birisini bekliyorum" dedi.

Bu arada grup toplantısından sonra Aysel Çetinkaya adlı bir vatandaş CHP Genel Başkanı’nın koluna girerek, eşinin emekli edilmek istendiğini belirterek yardım istedi. ANKA’nın sorularını yanıtlayan Veysel Çetinkaya, 22 yıldır Çankaya Belediyesi’nde çalıştığını ve emekli edilmek istendiğini söyledi