Siyaset Kılıçdaroğlu'na şok tepki

Kılıçdaroğlu'na şok tepki

15.05.2013 - 18:16 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine açıklama AP Sosyalist Grup Başkanı Swoboda: "Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed’le kıyaslanamaz" dedi.

Kılıçdaroğluna şok tepki


Swoboda yaptığı açıklamada, Erdoğan’ı Esed’le kıyaslayan herhangi bir açıklamanın sadece yanlış anlama olduğunu vurgulayarak, "Politikaları meşru olarak eleştirilse de Erdoğan, Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed’le kıyaslanamaz" ifadesini kullandı.

Swoboda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yönelik sorular bitince, bir kısmına Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Sosyalist Grup toplantısına geri dönmüştü.

Bu sırada soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu: "Reyhanlı’da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı’da yurttaşlara sorsun. Hatay’da sorsun, Kırıkhan’da sorsun, Samandağ’da sorsun, İskenderun’da sorsun. O masum insanların ne günahı vardı? Kalkmış CHP’yi suçluyor, ’CHP, Esed rejimini destekliyor’. Hiçbir zaman baskıcı hiçbir rejimi desteklemedik. Tıpkı AK Parti hükümetini desteklemediğimiz gibi." Esed ile Erdoğan’ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne fark var aralarında demokrasi açısından?" diye sormuştu.