Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Yıldırım'a ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Yıldırım'a ziyaret

17.09.2012 - 17:26 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım ile Kemal Kılıçdaroğlu buluşması, "Aziz Yıldırım CHP'de İstanbul adayı olacak" iddialarını yeniden akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu, Yıldırım ile ilgili davayı yakından izledikleri vurgusunu yaparken, Aziz Yıldırım da "”Biz Atatürk’ün kulübüyüz. Onun ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz. Yargı sürecinde bana ve arkadaşlarıma destek veren CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlundan Aziz Yıldırıma ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaki kulüp binasında gerçekleştirilen ziyarette Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimi ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe'nin Türk spor tarihinin çok önemli bir parçası olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin hem bölgede hem ülkede hem dünyada ender spor kulüplerinden birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sporun bütün dallarını üç aşağı beş yukarı kapsadığını belirtti.

Aziz Yıldırım'ın yargılandığı futbolda şike iddialarına yönelik davayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Süreci CHP olarak yakından izlemeye çalıştık. Hukukçu vekillerimiz izledi. Çünkü biz demokrasilerde herkesin düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir ortamın yaratılmasını isteriz. Siyasal iktidar dernekler üzerine, kulüpler, bireyler üzerine baskı kurmamalı ve kuramamalı. Bu bağlamda Aziz Başkan'ın yaşadığı tablo bizim içimize sinmedi." dedi. Süreçte, kamuoyunun büyük bir tepki gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe taraftarlarının duyarlılığını ve demokrasiye bağlılıklarını televizyon ekranlarından izlediklerini ve mutlu olduklarını aktardı. Kılıçdaroğlu, zaman zaman Fenerbahçeli'ler kadar dişli olmadıkları eleştirileri aldıklarını bildirdi. Fenerbahçe'nin tarihinin, bundan sonraki başarılarının göstergesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Geçmişte yaptığı çabalar bunu gösteriyor. Siyasetçi olarak bizim görevimiz, kulüplerin çok daha rahat koşullarda çalışmalarına olanak sağlamaktır. Hukuksal eksiklikler varsa onları gidermektir. Önlerinde bazı engeller varsa onları kaldırmaktır. İktidarın ve muhalefetin yapması gereken budur." Aziz Yıldırım'ın tutuklu bulunması sebebiyle parlamentoya bir yasa teklifi geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, hemen her türlü desteği vereceklerini söylediklerini sözlerine ekledi.

Yaşadığı sürecin sadece kendisine ait bir süreç olmadığını belirten Aziz Yıldırım da, "Aslında bu hem kulübümüzün hem de Türk futbolunun yaşadığı bir süreçti. Bu sürecin sonunda biz inanıyoruz ki yargı kendine düşüne görevi tarafsızca yapacaktır ve bu sonunda daha net konuşma şansını yakalayacağız. Şu anda yargıda olduğu için ne olumlu ne olumsuz yönde bir şeyler söylemek istemiyorum. İnşallah yargıdan sonra söyleyeceğim." dedi. Fenerbahçe'nin Atatürk'ün kulübü olduğunu belirten Yıldırım, Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Fenerbahçe'nin sadece futbol değil, spor kulübü olduğunu belirten Başkan Yıldırım, amatör branşlarda da önemli çalışmaları olduğunu aktardı. Başkan Yıldırım şöyle konuştu: "Bu süreçte partiniz ve şahsınız olarak ben ve arkadaşlarıma destek olmanızdan ve kanunun çıkarılmasındaki çabalarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendisini ziyarete gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na üzerinde ismi yazılı 62 numaralı bir forma hediye etti.

Haberin Devamı

FBLİLER KADAR DİŞLİ DEĞİLİZ DİYE ELEŞTİRİLDİK"

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Fenerbahçe Türk spor tarihinin çok önemli bir parçası. Hem Türkiye’de hem dünyada ender spor kulüplerinden birisi. Aziz başkanın da dediği gibi sadece futbol değil, sporun bütün dallarını kapsayan geniş bir camia. Sayın Başkan bir yargılama sürecinden geçiyor hala, süreci CHP olarak yakından izlemeye çalıştık. Milletvekili arkadaşlarım izlediler. Biz, demokrasilerde herkesin düşüncesini özgürce söyleyeceği bir ortamın yaratılmasını isteriz." diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Demokrasi budur. Demokrasilerde siyasal iktidar, dernekler üzerine, bireyler üzerine baskı kurmamalı ve kuramazda. Bu bağlamda Aziz başkanın yaşadığı tablo bizim içimize sinmedi. Sadece bizim değil, kamuoyu büyük bir tepki gösterdi. Aziz başkan yargılanırken Fenerbahçe taraftarlarını tvlerin canlı yayınlarında izledik, onların duyarlılıklarını izledik. Demokrasiye bağlılıklarını izledik. Çokta mutlu olduk. Zaman zaman eleştiri aldık. Bakın işte CHP’liler Fenerbahçeliler kadar dişli değiller diye. Ders almamız gereken konular da var. Fenerbahçe bundan sonra büyük başarılar yakalacak. Siyasetçi olarak bizim görevimiz kulüplerin rahat çalışmalarına olanak sağlamaktır. Sayın başkanın davası dolayısıyla parlamentoya bir yasa teklifi geldi. Arkadaşlar ziyarete geldiler. Derhal ’her türlü desteği vereceğiz’ dedik. Yasa veto edildi ama parlamentodan yine çıktı. Demokrasi açısından kazanım elde edilmiştir. Ben Fenerbahçe kulübünde bulunmaktan son derece mutluyum." TUNCELİ PLAKALI FORMA Konuşmaların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na memleketi Tunceli’nin plaka numarası olan 62 numaralı forma hediye etti.

-Yıldırım: ”Bize destek veren CHP ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz”-

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri yönetim kurulu salonunda kabul eden Aziz Yıldırım, CHP liderini Fenerbahçe Kulübü’nde görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, yargı sürecinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Yıldırım, sürecin sonunda yargının kendine düşen görevi yapacağını söyleyerek, ”Biz Atatürk’ün kulübüyüz. Onun ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz. Yargı sürecinde bana ve arkadaşlarıma destek veren CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na ’62’ numaralı ve sırtında ’Kemal Kılıçdaroğlu’ yazan, Fenerbahçe forması hediye etti.