Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yeni teklif!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yeni teklif!

13.05.2013 - 19:08 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a Uludere’ye birlikte gitme önerisinin ardından aynı teklifi Reyhanlı için de yaptı. Kılıçdaroğlu, “Önce Amerika’ya gidecekmiş ondan sonra Hatay’a gelecekmiş. Ben ona söyledim, ‘gel beraber Uludere’ye gidelim’ dedim. Gelmedi. Gelsin beraber Reyhanlı’ya gidelim, gelir mi, gelemez” diye konuştu.

Kılıçdaroğlundan Erdoğana yeni teklif

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen patlamaların ardından bölgede incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığı önündeki kalabalığa hitap etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Hataylılara saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, “Hatay’ın yaşadığı bu olayı unutmak mümkün değil. Reyhanlılara sözüm var, size de var; bu iş aydınlanıncaya kadar, sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

“ASLA AMA ASLA OYUNA GELMEYECEĞİZ”
İzlenen dış politika nedeniyle hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir sefer, iki sefer değil, yüz sefer söyledik. ‘Bu dış politika ile Türkiye’ye terör ithal ediyorsun’ dedik. ‘Yanlış yapıyorsun’ dedik. ‘Kardeşi, kardeşe kırdırıyorsun’ dedik” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından kalabalıktan “Başbakan istifa” sloganları yükseldi. Hatay halkından duyarlı olmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Asla ama asla oyuna gelmeyeceğiz” diye konuştu. Hatay’ın bütün inançların ve her etnik kimlikten insanın barış içinde yaşadığı bir kent olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yıllardır barış içinde yaşıyor burada insanlarımız. Kardeşçe yaşıyorlar. Bir oyunu kurgulamak istiyorlar. Alevi’si, Sünni’si, Yahudi’si, Musevi’si, Hıristiyan’ı kim olursa olsun, insan insandır ve başımızın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.

“OLAY AYDINLATILINCAYA KADAR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Bütün komşular ile barış içinde yaşamak istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış dünyada barış” sözünü hatırlatarak şöyle devam etti: “Reyhanlılar yalnız değil. Bütün Türkiye Reyhanlıyı halkını kucaklıyor. Onların acıları bizim acımızdır. Onlara sözüm var. Milletvekilleri arkadaşlarım da burada. O olay aydınlatılıncaya kadar, takipçisi olacağız. Hiçbir olayı birilerin örtmesine, kapatmasına inanmayacağız ve izin vermeyeceğiz. İstedikleri kadar yayın yasağı koysunlar. CHP parlamentoda olduğu sürece olayın aydınlatılması için her türlü çabayı göstereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar.” Türkiye’nin iyi yönetilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye iyi yönetilmediği için başına bela alıyor. 50 sefer söyledik. ‘Arkadaş batının egemen güçlerin Ortadoğu’daki taşeronu olma’ dedik. ‘Ben olacağım’ dedi. Olacaksan işte milletin başına bu belayı açıyorsun sen” değerlendirmesinde bulundu.

ULUDERE’DEN SONRA REYHANLI TEKLİFİ
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Uludere’ye birlikte gitme önersinin ardından aynı teklifi Reyhanlı için de yaptı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Hatay’dan önce ABD’ye gitmesini eleştirerek, “Efendim neymiş önce Amerika’ya gidecekmiş ondan sonra Hatay’a gelecekmiş. Ben ona söyledim, ‘gel beraber Uludere’ye gidelim’ dedim. Gelmedi. Gelsin beraber Reyhanlı’ya gidelim, gelir mi, gelemez” diye konuştu.

“ALEVİ'Sİ, SÜNNİ'Sİ DİKKATLİ OLACAĞIZ”
Hatay’a üzerinde oynandığını ve bu nedenle provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Alevi'si, Sünni'si dikkatli olacağız. Aynı Allah’a inanıyoruz, aynı kitaba inanıyoruz, aynı peygambere inanıyoruz, aynı ehl-i beyte inanıyoruz. Biz insanı en değerli varlık olarak görürüz. Hiç kimsenin saçının teline zarar gelsin istemeyiz. O nedenle bütün provokasyonlara karşı hepimizin dikkatli olması lazım. Daha sağduyulu, daha sakin… Yarın seçim olacak sandığa gideceğiz. Geçmişte AKP’ye oy vermiş değerli yurttaşlarım olabilir. Hepsine saygılarımı gönderirim, hepsini de yurt sever olarak kabul ederim. Ama Türkiye iyi yönetilmiyorsa, Türkiye’nin başı beladan bir tülü kurtulmuyorsa sorun ülkeyi yönetenleridedir artık. O yönetenleri değiştirmek sizin elinizdedir. Buradan bütün dünyaya ve Türkiye’deki bütün yurttaşlarıma ilan ediyorum; CHP iktidarında hiçbir CHP Hükümeti Batının egemen güçlerinin taşeronu olmayacaktır. CHP tek bir yerden, tek bir merciden talimat alacaktır; o da kendi halkından, kendi milletinden alacaktır.”

“DAMAT OLACAK, GÖZÜ YOK OLMUŞ, BUNU YAPANLAR İNSAN OLABİLİR Mİ?”
Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin teröre karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “O terörü yapanlardan mutlaka ama mutlaka hesap sorulmasını istiyoruz. Terörün hedefi mazlum insanlardır. Hastaneye gittim, gencecik bir çocuk evlilik için İstanbul’dan gelmiş. Gelin Reyhanlı’dan. Gelini kuaföre götürüyor, kendi de damatlık elbise için mağaza gidecek. Patlama nedeniyle etrafa saçılan camlar bir gözünün yok olmasına yol açıyor. Yazık, günah değil mi bu kişiye? Buna yol açanları biz insan sayabilir miyiz” diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NA YÜKLENDİ
Reyhanlı’da yurttaşların yakasına yapışarak, "Biz kendimize yetiyoruz, Suriye ile neden kavga ediyoruz? Kendi topraklarımızda yabancı görmek istemiyoruz. Burada huzur içinde yaşamak istiyoruz” dediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Haklılar. Zaten sınır diye bir şey kalmadı, yol geçen hanı… Nedenini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde hiçbir siyasal iktidar bu topraklarda terörist yetiştirip eline silah verip cebine para koyup ‘Git Suriye’de kardeşini öldür’ dememiştir. Bunu ilk kez bu hükümet yapmıştır” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en çapsız dışişleri bakanı şu anda koltuğunda oturuyor. Dünyayı okuyamayan, dünyayı tanıyamayan, dünyadaki gelişmeleri bilmeyen, Orta Doğu’ya mezhep penceresinden bakan bir kişi oturuyor o koltukta. O koltukta oturan adam Türkiye’nin başını belaya sokuyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin teminatı, sigortası CHP’dir. Özgürlüğünüzün ve demokrasinizin güvencesi CHP’dir, kimse unutmasın. Çünkü biz kim olursa olsun, bize oy versin vermesin her yurttaşımızı kucaklayacağız. Her yurttaşa şunu söylüyoruz; Türkiye’nin başı beladan kurtulsun istiyorsan adres tek, adres CHP” diye konuştu. CHP Lideri, sözlerini “Benim bir güvencem var o da sizsiniz. Hepiniz sağolun varolun, Allah’a emanet olun” diyerek bitirdi.