Siyaset ‘Kılıcınız keskin olsun, ayağınıza taş değmesin’

‘Kılıcınız keskin olsun, ayağınıza taş değmesin’

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Zeytin Dalı HarekÂtı’ mesajları...

‘Kılıcınız keskin olsun, ayağınıza taş değmesin’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır güvenliğini sağlamak; teröristlerin sınırdan sızmasını önlemek; bölgede terör koridoru oluşturulmasını engellemek; bölgeyi DAEŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütleri ve teröristlerinden temizleyerek bölgeyi terörden arındırmak; bölge halkının can/mal emniyetini sağlamak; bölge halkı üzerindeki baskı, tehdit ve korkuyu kaldırmak; bölgedeki mazlum/mağdur Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatmıştır. Siviller asla hedef değildir. Siviller zarar görmesin diye her tür planlama yapılmış ve gerekli her tedbir alınmıştır.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye muktedirdir. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a karşı başlayan operasyonda Allah Kahraman Ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: Devlet olmanın gereği neyse, Türkiye bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir. Allah al bayrağımız uğruna, teröristlerin karşısına dikilen Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Tarihi destanlarla dolu ecdadımızın kahraman evlatları harekatla sınırlarımızı teröristlerden temizleyecekler. Allah evlatlarımıza muzafferiyet nasip eylesin.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: Allah muvaffak etsin. Ülkemizin güvenliğini korumak ve mazlum bölge halkına sahip çıkmak için meşru müdafa hakkımızı kullanıyoruz. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde tüm terör örgütlerine karşı gereken en meşru cevabı veriyoruz.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Türkiye Cumhuriyeti, kendine yönelen her türlü tehditi ortadan kaldırma gücüne sahiptir. Gücümüzü ve kararlığımızı sınayanlar, hüsrana uğrayacaktır. Allah, kahraman Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Türk Milletinin korkusuz kahramanları; kılıcınız keskin olsun, ayağınıza taş değmesin, Rabbim yardımcınız olsun.

‘Dualarımız sizinle’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Sınırımızın güvenliği, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda tüm askerlerimize dua ediyoruz.

Aile ve Sosyal Polikalar Bakanı Betül Sayan Kaya: Allah Kahraman Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun. Dualarımızla yanlarındayız.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Afrin harekatında tüm dualarımız şanlı ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz için. Rabbim hiç kayıp vermeden operasyonu tamamlamayı nasip etsin, askerlerimize güç ve kuvvet versin, onları korusun.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Afrin operasyonunun devletimiz, milletimiz ve kardeş coğrafyamız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Rabbim kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.

Haberin Devamı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ: Rusya hava sahasını açsa da açmasa da, Türkiye Afrin’e müdahalede kararlıdır. Türk Ordusu, harekatı en ince detayına kadar planlayıp icra edecektir. Güvenimiz tam.