Siyaset Kimisi millet için, kimisi boşuna yürür

Kimisi millet için, kimisi boşuna yürür

25.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet yürüyüşü’nü eleştiren Yıldırım “Yahu kardeşim, yürümeden yürümeye fark var. Kimisi millet için yürür, kimisi boşuna yürür. Nereye gideceğini bilmezsen yol, seni bildiği yere götürür” dedi...

Kimisi millet için, kimisi boşuna yürür

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın otelde düzenlediği törende partililerle bayramlaştı. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından önce AK Parti İzmir İl Başkan Bülent Delican, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Hamza Dağ, kürsüye çıkarak partililerin Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Konuşmasında 80 milyon vatandaşla aynı gök kubbenin, ay yıldızlı sancağın altında bayramı birlikte karşılamanın mutluğunu yaşadıklarını, görevi süresince İzmir’e ayrı önem verdiğini belirten Yıldırım, bayramların kavganın barışa, dayanışmaya, yardımlaşmaya, kardeşliğe ve gönül birliğine dönüştüğü müstesna günler olduğunu, bu güzel günün tüm milleti ve yeryüzündeki tüm Müslümanları sarıp sarmaladığını söyledi.
15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım “16 Temmuz sabahı güneş, daha güçlü, daha aydınlık ve bağımsız Türkiye için doğdu” dedi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet ve hizmet için milletle attığımız her adımda yanımızda vatandaşlarımızı bulduk. 15 Temmuz’da kazandığımız milli zaferi, 16 Nisan’da taçlandırarak Türkiye’ye yepyeni bir bayram yaşattınız. Bu senenin en erken bayramı 16 Nisan’dır. Şimdi ikinci bir bayram yaşıyoruz, böylece Türkiye yeni bir döneme girdi, bugüne kadar imzalanan en büyük toplumsal sözleşme olan sivil anayasa ile ülkemizin ve milletimizin önü açıldı, artık, söz, karar, mühür milletin elinde.”
‘İstemezük grubu var’
İzmir’deki yatırımlara dikkati çeken Yıldırım, salondakilerin “Biz yapıyoruz, Kılıçdaroğlu yürüyor” demesi üzerine Yıldırım, “Yahu kardeşim yürümeden yürümeye fark var. Kimisi millet için yürür, kimisi boşuna yürür. Nereye gideceğini bilmezsen yol, seni bildiği yere götürür” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, Körfez Geçişi ile ilgili olarak ‘flamingoların yaşam alanı yok ediliyor’ iddialarının olduğunu belirterek “Hiç aslı astarı yok, alakası yok. Burada birtakım istemezük grubu var, iş ciddiye bindi mi başlıyorlar, ‘yavaş yavaş nasıl engelleriz’... O yollara giriyorlar. İzmir Körfez Geçiş Projesi, İzmir’in Marmarayı’dır. İzmir’in Yavuz Selim Köprüsü’dür, İzmir’in geleceğidir. İzmir’in 55 kilometrelik çevre yolunu kuzeyden güneye 6 dakikaya indiren projedir ama bu projede ben daha temkinli olacağım. İzmir gelip, istiyoruz demeden başlamayacağım. Proje hazır, her şey hazır. İzmir işine sahip çıksın” değerlendirmesinde bulundu.
‘Çiçek gibi sistem’
Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için de “Çiçek gibi bir sistem. Hiç merak etmeyin. Memleketin, milletin geleceği için güzel bir iş oldu. Bundan sonra altyapıyı hazırladık, sistemi kurguladık, vatandaşımız da kabul etti. Uygulama ne zaman, 2019, 3 Kasım. Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım. İlk günkü heyecan ve gelecek hedefleriyle beraber gayretlerimizi artırarak yola devam ediyoruz” dedi.

Birliğimizi şer odakları bozamaz

Kimisi millet için, kimisi boşuna yürür


Başbakan Yıldırım, “Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da birliğimizi bozamadılar, bundan sonra da başaramayacaklar” ifadelerini kullandı

Başbakan Binali Yıldırım, dün memleketi Erzincan’da vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yıldırım, Erzincan Valiliği’ni ziyaretinin ardından, Atatürk Parkı’ndaki bayramlaşma programında, tüm vatandaşlara selamlarını ileterek, tüm şehitleri rahmetle andı, gazilere de uzun ömür diledi. Türkiye’nin her tarafında sokak iftarlarında bereketli buluşmalar ve etkinliklerle, dolu dolu bir ramazanın tamamlandığını aktaran Yıldırım, “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi tazeledik. Aslında millet olarak bin yıldır biz birbirine kenetlenmiş, birbirine dost olmuş akraba olmuş kardeş olmuş bir milletiz. Bizim aramızda ayrı gayrı yok. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar her zaman hüsrana uğradılar, bundan sonra da uğramaya devam edecekler” ifadelerini kullandı. Yıldırım, milleti birbirine düşürmek için kirli tezgahları devreye sokanlara inat, kardeşlik hukukunu sonuna kadar sürdüreceklerine işaret ederek, “Bugüne kadar bu millet engin ferasetiyle oyuna gelmedi, tezgaha gelmedi, tuzaklara düşmedi. Zaman zaman Alevi-Sünni, zaman zaman Kürt-Türk zaman zaman, solcu-sağcı, ilerici-gerici diyerek aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Evelallah hiçbirine boyun eğmedik. Bugün o kirli tahriklere, kirli tuzaklara rağmen her zaman bir olduk, beraber olduk, iri olduk, birlikte Türkiye olduk” dedi.
‘Başarabiliriz’
Milletin birbirine daha fazla güvenmesi ve dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: “Böyle yaparsak, bugüne kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını başarabiliriz. Çok daha yüksek hedeflere hep beraber ulaşırız. Bizi kardeşlik kurtaracak, bizi kardeşlik büyütecek, biz bu dayanışma ruhuyla evelallah önümüzdeki 8-10 yıl içinde dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerimizi alacağız. Buna zerre kadar şüphem yoktur. Kim ne kadar içeriden ve dışarıdan terörü, şer odaklarını kullanarak birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya, aramıza bozgunculuk tohumları ekmeye çalışsa da bunu başaramadılar. Bunu Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da başaramadılar, terörle başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar.” ERZİNCAN AA

Şehit askerin ailesini ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım, bayramlaşma törenin ardından Suriye’nin El Bab kentinde şubat ayında şehit olan Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu’nun annesi Mukaddes ve babası Abdullah Efiloğlu’nu ziyaret edip, bayramlaştı. Yıldırım’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve diğer yetkililer eşlik etti. Yıldırım, dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşıp fotoğraf çektirdi, bayramlarını kutladı.

Aile iftarına geldi
Başbakan Yıldırım, Erzincan’daki bayramlaşma programının ardından, baba ocağı Refahiye İlçesi’ne bağlı Kayı Köyü’ne geçti. Yıldırım, burada ‘Kayı beyi, otağına hoş geldin’, ‘Hava bozuksa Yıldırım çakar, güneşli yarınlar Reisle yaşar’ pankartları ile karşılandı. Yıldırım, daha sonra köy meydanında ailesi tarafından verilen 8. Geleneksel Aile İftarı’nda yakınları ve köylüler ile birlikte iftar yaptı.

‘Hız sınırlarına uyun’
Yıldırım, kent merkezinden gelirken, yolda gördüğü 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili bilgi aldı. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, “Acelemiz olabilir ama unutmayalım, yolların kralı yok, kuralı var. Siz siz olun, kurallara uyun, sevdiklerinize sağ salim kavuşun. Uykusuz yola çıkmayın, hız sınırlarına uyun. Sevdiklerinize sağ salim ulaşırsanız bu bayram, bayram tadında olur” dedi.